Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Entra en vigor l'ordenança de mobilitat que regula la circulació dels patinets a la ciutat de Girona

Actualitat Girona  -  24/11/2020  -  14:48

Durant aquest primer mes es durà a terme una campanya informativa sobre la nova normativa


Control informatiu de la Policia Municipal de Girona

Control informatiu de la Policia Municipal de Girona



Avui ha entrat en vigor la modificació de l’ordenança de mobilitat que regula la circulació dels patinets elèctrics i la resta de vehicles de mobilitat personal (VMP) a la ciutat de Girona. D’acord amb el nou document, aquests tipus d’aparells només poden circular per vies ciclistes i per la calçada de vies amb prioritat per a vianants (Zona 30 i Zona 20). A més, no poden superar els 20 km/h, només pot viatjar una persona per vehicle i s’ha de portar casc de protecció.

Aquesta ordenança el que pretén és garantir la convivència a l’espai públic davant la diversitat d’actors que hi ha i perquè tothom pugui circular amb seguretat. Amb l’auge del patinet elèctric vèiem discrepàncies sobre què es pot fer i què no, i calia tenir una normativa clara al respecte. Estem davant un mitjà de transport que cada vegada és més utilitzat, i a les portes de la campanya de Nadal, cal que la gent s’informi bé i sàpiga quin tipus de patinet pot tenir abans de comprar-lo”, ha explicat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda, avui en atenció als mitjans de comunicació.

Durant aquest primer mes d’aplicació de la nova ordenança, la Policia Municipal de Girona realitzarà controls per informar sobre la nova normativa. També es realitzarà una campanya informativa perquè hi ha molta desconeixença entre la població sobre el que es pot fer i el que no.

Cal tenir en compte que molts dels vehicles que popularment es classifiquen com a vehicles de mobilitat personal són, en realitat, cicles de motor (categoria Le de conformitat amb el reglament EU número 168/2013), com els patinets elèctrics amb seient. Aquest fet comporta la necessitat de matricular-los, de tenir permís de circulació tipus AM (el permís de circulació dels ciclomotors), assegurança obligatòria i portar casc de protecció. A més, aquests vehicles només poden circular per calçades on està permesa la circulació de vehicles a motor. Si no es compleix amb els requisits, la Policia Municipal de Girona pot immobilitzar el vehicle.

D’altra banda, els monopatins, patins i patinets propulsats amb el peu poden circular pel carril bici i per la calçada de la Zona 20. Amb aquests tipus d’aparells, els menors de 16 anys han de portar casc de protecció homologat o certificat. Per altra banda, els més petits amb les seves joguines (bicicletes, patins, patinets...) poden circular per les voreres, parcs, vies ciclistes i Zona 20, sempre que no superin els 6 km/h. També han d’adoptar els elements de protecció que estableixi cada fabricant de la joguina.

Una altra de les novetats del text és que les bicicletes poden portar remolcs o altres elements degudament homologats, sempre que la persona sigui major de 16 anys. També destaca del document el límit d’estacionament de 60 minuts a les zones de càrrega i descàrrega per als vehicles per a persones amb mobilitat reduïda.

L’Ajuntament de Girona ha posat a disposició de la ciutadania la pàgina web girona.cat/vmp on es pot trobar tota la informació per identificar els tipus d’aparells de mobilitat personal i per saber per on poden circular i en quines condicions.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...