Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles edita el Calendari de les Religions

Pla de l'Estany  -  20/01/2021  -  14:55

Integra les principals festivitats de les tres religions i s’ha editat per primera vegada


Aj.Banyoles

Aj.Banyoles



L'Ajuntament de Banyoles i l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, juntament amb el programa ICI de 'la Caixa', han presentat avui el Calendari de les Religions de Banyoles, que s'ha editat per primera vegada. El calendari integra al llarg de l'any les principals festivitats de les tres religions que han col·laborat en el projecte.

La regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Banyoles, Ester Busquets, ha volgut agrair "la bona predisposició i la col·laboració de les quatre entitats religioses que hi han participat".

En concret, han col·laborat en la iniciativa la parròquia de Banyoles, representada per la Congregació de les Butinyanes, la mesquita Nur dels banyolins d'origen subsaharià, la Mesquita Houda dels banyolins d'origen marroquí i el temple Fe, Esperança i Amor del protestantisme evangèlic.

El calendari, que inclou les principals festivitats de les religions catòlica i protestant i de l'islam, es distribuirà principalment a través de les comunitats religioses, entitats socials i centres educatius de Banyoles i comarca, així com n'hi haurà de disponibles a través dels ajuntaments.

Ester Busquets ha explicat que "amb una eina tan quotidiana com és un calendari, present a totes les cases, hem volgut expressar la diversitat cultural i religiosa que es viu avui a Banyoles i expressar una idea que considerem fonamental i és que més enllà de les nostres diferències i matisos totes i tots formem part d'una mateixa ciutat".

El Calendari de les Religions és una iniciativa que s'ha impulsat des de l'Ajuntament de Banyoles i l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal que han unit esforços per incorporar la perspectiva religiosa en el treball comunitari amb l'objectiu de crear i enfortir els llaços que uneixen les confessions religioses i, a la vegada, crear un treball conjunt entre totes elles.

L'objectiu és trobar espais comuns, ponts de diàleg i concòrdia, i donar a conèixer la riquesa de totes les religions per demostrar que totes comparteixen valors com la solidaritat, la pau i la justícia.

La diversitat ets tu
Paral·lelament a l'edició del calendari, s'ha iniciat treball comunitari, incorporant la perspectiva de la religió. S'ha creat un grup de treball amb la presència de les confessions religioses que tenen un temple a Banyoles i que, per tant, tenen una dinàmica estable de treball. A partir d'aquest grup, l'objectiu és anar desplegant projectes per fer pedagogia del fet religiós, valorar la diversitat com a una riquesa i potenciar la concòrdia i la convivència. Entre altres propostes, està previst que se celebri la Setmana de les Religions amb l'objectiu que la ciutadania visiti els diferents temples religiosos de la ciutat i conegui el dia a dia de les diferents confessions.

La iniciativa estava prevista per al 2020, però la pandèmia ho va impedir. D'altra banda, aquest gener s'ha iniciat la campanya de sensibilització La diversitat ets tu, amb la diversitat religiosa com a tema central. Una campanya que es basarà en la publicació de breus ressenyes informatives als mitjans de comunicació locals amb la idea de mostrar tots els punts en comú que tenen les grans religions a la ciutat.

Paral·lelament s'ha iniciat l'elaboració d'un documental on les diferents comunitats de la ciutat explicaran la manera d'entendre el món des de la seva religió amb l'objectiu que es converteixi en una eina pedagògica important per acostar la riquesa de la diversitat religiosa.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...