Notícies més llegides




Besalú, Vila Comtal


Besalú

La Processó dels Dolors de Besalú, suspesa per la Covid

Besalú, Vila Comtal  -  08/03/2021  -  13:10

Es mantenen les misses del Quinari, que se celebraran durant tota la setmana


Processó dels Dolors

Processó dels Dolors



La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a la Junta de la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú a suspendre, per segon any consecutiu, la Processó dels Dolors, que s’havia de celebrar el pròxim divendres 26 de març com a culminació de la Setmana de Passió. 

El que sí que es podrà celebrar, d’altra banda, són tots els actes del Quinari, que es desenvoluparan, seguint totes les mesures de seguretat i higienes estipulades, a l’església parroquial de Sant Vicenç, on la vila comtal venera la Mare de Déu dels Dolors des de l’any 1699. Així doncs, de dilluns a dijous se celebraran totes les misses del Quinari a partir de les vuit del vespre, mentre que el divendres, diada de la Solemnitat dels Dolors, es farà l’ofici a les dotze del migdia. En aquest cas, els actes litúrgics no es veuran afectats per les mesures establertes per les autoritats sanitàries, especialment el toc de queda, que sí que impedeix totalment la celebració de la processó. 

Tal com assenyala la congregació, tots els elements i nomenaments previstos per enguany -prior, comissaris, predicadors, misses, programa, guardons…- es traslladarà a la Festa dels Dolors de l’any vinent, que es farà el dia 8 d’abril. Des de la junta consideren que per segon any consecutiu s’ha hagut de prendre “una decisió difícil, però responsable i solidària amb el conjunt de la ciutadania”. “Com a cristians, aquesta situació ens fa reflexionar en el veritable sentit de la Quaresma i ens fa pensar que cal viure en comunió amb tota la societat”, diu la congregació a través d’un comunicat.


Autor: Redacció


#besalu #processo #dolors


#besalu #processo #dolors





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...