Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Telefónica encén la seva xarxa 5G a Banyoles i connecta amb fibra òptica 1.700 noves llars i empreses de la ciutat

Pla de l'Estany  -  15/03/2021  -  12:29

La tecnologia 5G impulsarà el desenvolupament de ciutats intel·ligents permetent resoldre problemes com el trànsit o augmentant la seguretat pública


Miquel Noguer i Jose Manuel Casas

Miquel Noguer i Jose Manuel Casas



El director general de Telefónica a Catalunya, José Manuel Casas, s'ha reunit avui amb Miquel Noguer, alcalde de Banyoles, per a detallar-li tant els plans de desplegament de tecnologia mòbil 5G que la companyia ha posat en funcionament a la ciutat com l'última instal·lació de fibra òptica a diferents zones del municipi.

En l'acte s'ha anunciat que Telefónica ha encès la seva xarxa 5G, per tant, la població de Banyoles ja disposa de cobertura per a poder connectar-se a la xarxa mòbil de cinquena generació. En la trobada també s'ha donat a conèixer que Telefónica oferirà connexió de fibra òptica a més de 1.700 noves llars i empreses de Banyoles i posarà a disposició de la seva població la millor tecnologia de xarxa fixa del mercat.

Per una banda, el 5G facilitarà la construcció de ciutats intel·ligents, un factor clau en la transformació de la societat i l'economia, gràcies a l'impacte que exerceix principalment en els serveis d'emergència i en la mobilitat de les ciutats. D'aquesta manera, municipis que comptin amb aquesta tecnologia, com és el cas de Banyoles, podran resoldre els problemes de trànsit a través del cotxe connectat, augmentar la seguretat pública mitjançant sistemes d'identificació immediata que alerten a les autoritats de situacions perilloses com a accidents, facilitar el desplegament de l'Internet de les Coses per a fer les ciutats més netes i eficients energèticament, o gestionar de manera avançada la infraestructura de la ciutat: des del consum d'energia fins al control d'edificis intel·ligents.

En aquest pla de Telefónica per a l'encesa del 5G s'inclouen, a més de Banyoles, altres 60 municipis de Girona que representen que el 71% de la població de la província ja disposi d'aquesta xarxa mòbil. El desplegament de la tecnologia continuarà també el 2021, aconseguint que el percentatge de cobertura i el nombre de poblacions gironines i de Catalunya amb tecnologia 5G continuï augmentant.

Per una altra banda, un acord amb l'Ajuntament de Banyoles permetrà que Telefónica realitzi la instal·lació de fibra òptica en diferents punts de la capital del Pla de l'Estany durant les pròximes setmanes i la previsió és que els treballs finalitzin a l'estiu.

La població que disposarà per primera vegada de cobertura de fibra òptica és la que viu en zones del centre-nord de la ciutat com el Barri Vell, el Sota Monestir, la Canaleta, alguns carrers de Mas Palau pròxims a la Vila Olímpica, i altres del voltant de la plaça de la Pau, a La Farga. Tanmateix, el desplegament d'aquesta connexió avançada també arribarà en altres punts del terme municipal com Els Pins, Puigpalter de Dalt, el Mas Usall i Lió.

Aquesta darrera inversió realitzada per Telefónica permetrà que Banyoles passi a tenir el 90% (fins ara el 80%) dels seus habitatges i comerços amb cobertura de fibra òptica. Així doncs, aquesta inversió assegurarà una xarxa que suporta els augments de la velocitat de transmissió tant de pujada com de baixada a mesura que els serveis i les aplicacions ho requereixin i sense haver de fer nous treballs.

José Manuel Casas ha assenyalat que "Telefónica ha estat la primera operadora a considerar al 5G com una generació diferent en la qual és necessari explorar els nous casos d'ús que habilita en paral·lel al desplegament de la xarxa. Banyoles ha estat des del principi un escenari prioritari per als desplegaments del 5G Telefónica, i per això, avui afermem el nostre compromís amb la societat banyolina amb l'anunci del desplegament d'aquesta tecnologia. El director general de Telefónica a Catalunya també ha posat en valor que "la fibra òptica és una tecnologia que exigeix una important inversió, però a Telefónica tenim el convenciment que és la millor aposta que podem fer, ja que avui dia, la digitalització cada vegada és més essencial. En aquest sentit, la companyia ha volgut comprometre's a seguir ampliant la cobertura de fibra òptica a Banyoles i posicionar la població, les empreses i institucions en una situació tecnològicament avançada".

Per la seva banda, L'alcalde de Banyoles Miquel Noguer ha agraït a Telefónica "la predisposició per a resoldre aquesta problemàtica a la ciutat, que el confinament i el teletreball havien accentuat". En aquest sentit, Miquel Noguer ha destacat que "és molt important disposar d'una bona connexió amb fibra òptica i amb l'acord a què hem arribat amb Telefónica es resoldran molts dels punts negres que hi havia abans d'aquest estiu".

"Banyoles serà una ciutat capdavantera en la digitalització i cal posar-ho en valor", ha afegit l'alcalde.

El 5G de Telefónica

La ciutadania de Banyoles ja pot gaudir dels avantatges de la cinquena generació de telefonia mòbil que permet una connectivitat ultraràpida, molta baixa latència i capacitat per a connectar a milions de dispositius, de manera que la major part dels nostres objectes d'ús quotidià seran elements connectats entre si i amb nosaltres.

Telefónica fiança la xarxa mòbil 5G a Banyoles en la seva xarxa de fibra òptica amb la major cobertura, de manera que les dues tecnologies es complementen per a tenir la millor navegació en mobilitat. Sobre la infraestructura de desplegament emprada a tot Catalunya, Telefónica treballa amb les últimes generacions de ràdio que permeten el doble ús 4G i 5G, amb l'objectiu de portar el 5G des de l'inici al màxim de població.

En aquesta primera fase es llança la xarxa 5G amb arquitectura NSA (Non Stand Alone), per a desplegar la xarxa 5G SA (Stand Alone) quan la tecnologia estigui plenament disponible després de l'estandardització. Així mateix, aquest desplegament inicial està fent ús dels emplaçaments i infraestructures actuals.

La fibra òptica de Telefónica

La fibra òptica que arriba fins a la llar o el negoci és actualment la tecnologia de connectivitat fixa més avançada del mercat. En l'àmbit domèstic, la fibra òptica simètrica d'1 GB que ofereix Telefónica permet teletreballar, estudiar, veure televisió d'alta definició com Movistar+, gaudir de jocs online amb gran fluïdesa, realitzar videoconferències de màxima qualitat i navegació ultraràpida a Internet, fins i tot des de diferents dispositius simultàniament sense que l'estat de la connexió pateixi alteracions.

A més, en els últims anys Telefónica està invertint en la construcció d'una xarxa nova que potencia el teixit empresarial de Catalunya: modernitza la forma de treballar facilitant el desenvolupament quotidià a autònoms i pimes i presta millors serveis als usuaris perquè accedeixin a totes les possibilitats del món digital. Amb tot això, l'objectiu de la companyia és reactivar l'economia i contribuir a un canvi de model econòmic més sostenible.

Telefónica a Catalunya

Telefónica ratifica el seu compromís pel benestar econòmic i social de Catalunya. Mostra d'això són els 160 punts d'atenció a disposició dels clients, els més de 264 milions d'euros facturats a un total de 307 proveïdors locals, la contribució al treball a través dels 3.014 empleats directes, el més del 96% de la població en cobertura 4G i el gairebé 84% de les llars i negocis que disposen de fibra òptica al territori català. Recentment, Telefónica també ha iniciat el desplegament del 5G a Catalunya i, a principis d'aquest any, el 81% de la població catalana ja tenia accés a aquesta tecnologia mòbil. A més, Telefónica dóna suport al sector de les TIC, la cultura, l'emprenedoria i l'esport mitjançant múltiples patrocinis.


Autor: Redacció


#banyoles #internet #5g


#banyoles #internet #5g





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...