Notícies més llegides




Catalunya Nord


Perpinyà

Mig miler de persones reclamen un referèndum sobre el canvi d’escut de Perpinyà

Catalunya Nord  -  10/04/2021  -  17:54

Durant l'acte, convocat pel partit Oui au Pays Catalan amb totes les mesures sanitàries, s'ha reivindicat la catalanitat de la capital


Manifestació a Perpinyà

Manifestació a Perpinyà



Al voltant de mig miler de persones s’han concentrat aquest dissabte a Perpinyà per clamar contra el canvi de logo de la capital nord-catalana, que per iniciativa de l’equip de govern municipal encapçalat per Louis Aliot ha fet desaparèixer el lema ‘Perpinyà la Catalana’ i l’ha rellevat per un altre concepte: ‘Perpinyà la Radiant’. A més d’aquesta modificació textual, la nova imatge també presenta un aspecte més religiós, amb la figura de Sant Joan Baptista damunt de l’aigua essent l’escut de la llotja de mar, en comptes de la vila de Perpinyà. 

La manifestació, que ha començat al voltant de les tres de la tarda des de la Plaça Catalunya, ha estat convocada pel partit Oui au Pays Catalan, que ha exhibit una pancarta on es podia llegir el lema ‘Som Perpinyà. Nosaltres som Perpinyà’. L’objectiu, segons l’organització, era el de reclamar un referèndum sobre el canvi d’escut a la ciutat, per tal que pugui ser la ciutadania qui decideixi la deriva d’aquest assumpte i que, per tant, no es dictamini de forma unilateral. 

Durant l’acte, que s’ha celebrat seguint totes les mesures de seguretat pròpies d’aquest context pandèmic, ha intervingut el coordinador de Oui au Pays Catalan, Jordi Vera, que ha assenyalat que Aliot “no ens ha de dir qui som o qui no som”. “Ens treu la nostra identitat”, ha afegit. 

La protesta, segons assenyala el mateix Vera, ha estat seguit per diversos mitjans de París: “Tindrà conseqüències mediàtiques, segur”. “Ara mateix ens dirigim a les eleccions, i de ben segur que aquest serà un tema important durant la campanya”, ha valorat Vera. “Aliot ha comès una falta política i això, de mica en mica, ho pagarà”, conclou el coordinador del partit.

 


Autor: Redacció


#perpinya #manifestacio #logo #escut


#perpinya #manifestacio #logo #escut





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...