Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles acollirà el Congrés Internacional de Joventuts Musicals

Pla de l'Estany  -  22/06/2021  -  14:13

Se celebrarà del 2 a l'11 de juliol de 2022 a l'Auditori de l'Ateneu




Banyoles acollirà el Congrés Internacional de Joventuts Musicals (Jeunesses Musicales International), que se celebrarà del 2 a l'11 de juliol de 2022 a l'Auditori de l'Ateneu. Serà la quarta vegada que l'Estat acull aquesta trobada internacional després de Sevilla el 1980, Bilbao, el 1983 i Barcelona, el 1992 i coincideix amb el 70è aniversari de Joventuts Musicals d'Espanya.

La candidatura de Banyoles va ser presentada i avalada pel mateix Consell de Direcció de Joventuts Musicals d'Espanya en l'Assemblea General de la confederació espanyola celebrada aquest passat cap de setmana al considerar que la ciutat tenia les condicions òptimes per dimensions, tradició, infraestructura, entorn natural, activitat cultural i connexions. Banyoles, a més, és la seu permanent de l'Ethno Catalonia, l'únic programa de Jeunesses Musicales International que se celebra a l'estat.

El regidor de Cultura, Miquel Cuenca, s'ha mostrat satisfet que Banyoles aculli un esdeveniment internacional d'aquestes característiques, perquè "fa palès que la nostra ciutat és un espai idoni per a trobades i residències culturals de primer nivell".

Jeunesses Musicales, l'organització cultural juvenil més important del món
Jeunesses Musicales es va fundar a Brussel·les al 1940, en plena Segona Guerra Mundial, en un moment en què la desmoralitzada joventut de la Bèlgica ocupada necessitava un ideal al voltant del qual agrupar-se. Acabada la guerra, el 1945, es va fundar Jeunesses Musicales International, a la que es van incorporar països com Alemanya, de manera que el que va néixer com un moviment de resistència i promoció dels valors democràtics a través de la música es convertia més en una eina de reconciliació de la joventut europea.

Avui, amb seu a Brussel·les, JMI és present a seixanta països, compta amb més de cinquanta seccions nacionals federades i desenvolupa una ingent activitat en l'apoderament dels joves a través de la música. L'organització Joventuts Musicals ha estat considerada per la UNESCO com "el moviment cultural juvenil més important del món".

L'Associació de Joventuts Musicals Banyoles
A Banyoles el moviment de Joventuts Musicals hi té presència des de fa més de vint anys.
L'Associació de Joventuts Musicals de Banyoles, fundada el 1999, és una de les entitats més sòlides de la xarxa de 130 associacions locals de Joventuts Musicals a l'estat i s'encarrega de la gestió de l'Ateneu- Centre Municipal d'Estudis Musicals que acull l'auditori i l'escola de música, així com la residència i el festival Ethno Catalonia, entre altres esdeveniments.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...