Notícies més llegides




Catalunya Nord


Sant Cebrià

El Consell per la República fa parada al mercat

Catalunya Nord  -  27/08/2021  -  18:21

Durant aquest estiu s'han habilitat diversos punts de registre als mercats municipals de diversos pobles del Principat i de la Catalunya del Nord


Consell per la República al mercat de Sant Cebrià / GN

Consell per la República al mercat de Sant Cebrià / GN



El Consell per la República és una organització política de caràcter privat que va sorgir ara fa més de tres anys -es va crear el 8 de març del 2018- amb un objectiu ben concís: fer efectiva la independència de Catalunya, culminar el procés constituent de la República Catalana i internacionalitzar la mateixa causa independentista. Amb el temps ha anat adquirit cada vegada més adhesions, entre altres motius perquè s'han obert delegacions amb solera, com ara la de la Catalunya del Nord, així com d'altres que veuran la llum ben aviat, com la del País Valencià.

No obstant això, l'organisme vol continuar creixent i, per això, celebra accions promocionals, com ara l'habilitació de punts de registre ciutadà als mercats de diferents pobles. Aquesta acció, més enllà de tenir una notòria presència al Principat -a nuclis com Barcelona, Sabadell o Badalona, entre altres-, també ha estat ben present a terres nord-catalanes, concretament als pobles de Ceret, Els Banys, Banyuls, Argelers de la Marenda, Salses o Sant Cebrià. En aquest darrer municipi, precisament, s'hi ha fet acte de presència avui.

"De mitjana fem quatre o cinc inscripcions a cada mercat, a vegades més o a vegades menys. Però més enllà d'això, el més important és estar present als municipis: la primera vegada, per exemple, molta gent només mira, però més endavant ja s'acosten més. És una eina important  pedagogia sobre el procés", explica Jep Bonet, president de la delegació nord-catalana del Consell per la República.

"La valoració que en fem és molt positiva, perquè ens permet tenir presència al carrer, d'anar cap a la gent i no esperar que la gent vingui. I, d'altra banda, també ens ho passem molt bé entre nosaltres i amb la gent: és vital tenir aquest contacte amb la gent", afegeix Bonet, que també subratlla que durant aquest estiu han notat l'interès dels turistes envers el procés català, i que les inscripcions van més enllà de la Catalunya del Nord: "Fa poc vam fer la inscripció d'una persona de París, per exemple". 

La valoració
Avui, a Sant Cebrià, hi ha estat present la coordinadora d'aquesta activitat, Esther Fernández, que ha fet una bona valoració de la jornada: "Tenim una bona acollida, ens permet explicar la feina del Consell. La gent està interessada en saber què passa. Ens ajuda a tenir visibilitat i això ens permet a fer algunes inscripcions".


Autor: Redacció


#santcebria #mercats #consellperlarepublica


#santcebria #mercats #consellperlarepublica





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...