Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

L'Auditori de l'Ateneu obre temporada de concerts dissabte amb el Trio Da Vinci

Pla de l'Estany  -  15/09/2021  -  08:48

És una de les principals formacions emergents del país i amb només tres anys de vida ja ha actuat a les principals sales d'Europa


Trio Da Vinci

Trio Da Vinci



L'Auditori de l'Ateneu obrirà aquest dissabte la temporada de concerts amb un recital del Trio Da Vinci, una formació nascuda entre Barcelona i París el 2018 que en només tres anys s'ha convertit en una de les principals formacions emergents del panorama musical català. Format per Maria Florea al violí, Marion Platero al violoncel i Àlex Ramírez al piano, el trio de música de cambra oferirà un recorregut per algunes de les obres de Robert Schumann, Joaquín Turina i Maurice Ravel.

L'origen del trio amb piano es remunta al camí que va prendre la música barroca a mitjan segle XVIII i arriba a la plenitud durant el romanticisme. El programa del concert que oferirà el Trio Da Vinci comença en aquest període amb una obra de Schumann escrita entre el juny i setembre de 1847.

El recital farà un salt fins a l'impressionisme i la inspiració popular amb una obra de Ravel escrita el 1914, ple de temes populars bascos, i una altra de Turina acabada el 1933 i concebuda com una col·lecció de nocturns on s'evidencien la influència de l'impressionisme francès i el folklore andalús.

Els tres components de la formació han actuat, com a solistes o com a músics de cambra, en diverses de les principals sales de concert d'Europa, passant per Espanya, França i Àustria. Inspirats i formats musicalment per alguns dels músics de cambra més destacats de les darreres dècades, el juny del 2018 van decidir formar el Trio Da Vinci.

El març passat van debutar com a trio a L'Auditori de Barcelona dins el festival "Emergents" i aquest estiu han passat pel prestigiós Festival Pablo Casals de Prada (Catalunya Nord) i pel Festival de Torroella de Montgrí. Aquesta tardor tenen previstes actuacions a la "Sala cu Orga" de Chisinau (Moldàvia) i al Théâtre de l'Alliance de París, realitzant un enregistrament en directe per France Musique (Radio France).

El Trio Da Vinci ha guanyat recentment la 14a edició del Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra (Terrassa), que els durà a actuar durant la propera temporada a algunes de les sales i festivals més emblemàtics del país, com el Palau de la Música Catalana, entre d'altres.

Les entrades per al concert de dissabte es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...