Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

L'Ajuntament de Banyoles presenta l'auditoria de les obres municipals

Pla de l'Estany  -  13/01/2022  -  21:14

L'informe determina que els procediments s'han fet igual en les diferents obres, amb diferents empreses i en els diferents governs municipals i que s'ha pagat un preu just per a cadascun dels treballs, tot i que sí que considera poc acurat el procediment de certificació del tècnic municipal


Ajuntament de Banyoles

Ajuntament de Banyoles



L'Ajuntament de Banyoles ha presentat avui els resultats de l'auditoria encarregada per analitzar les certificacions de sis obres públiques executades pel consistori entre els anys 2005 i 2019. L'informe determina que els procediments s'han fet igual en les diferents obres, amb diferents empreses i en els diferents governs municipals, que s'ha pagat un preu just per a cadascuna d'elles, tot i que sí que considera poc acurat el procediment de certificació del tècnic municipal.

L'auditoria es va encarregar després dels dubtes que va expressar el grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Banyoles per suposats desajustos en dues obres públiques executades pel consistori entre els anys 2018 i 2019. El govern municipal va encarregar a un enginyer i perit judicial, avalat pel Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, una auditoria externa on s'analitzessin no només aquestes dues obres que s'havien posat en qüestió, sinó fins a sis obres públiques impulsades per l'Ajuntament i executades per diferents empreses constructores i també en diferents mandats municipals, amb diferents governs encapçalats tant per l'actual alcalde Miquel Noguer com per l'anterior Pere Bosch, entre els anys 2005 i 2019. L'objectiu de l'informe era veure si, tal com denunciava el grup municipal d'ERC, les obres executades es corresponien amb el que s'havia certificat per part del tècnic municipal.

De l'informe, el perit conclou que les obres es van licitar, contractar i executar, tal com preveien els projectes inicials, però que la certificació era poc acurada. Concretament, l'auditoria assegura que es va fer "d'una manera poc formal i ortodoxa", tot i que no hi va haver cap desviació econòmica.

En aquest sentit, l'informe explica que en quatre de les sis obres auditades el tancament econòmic dels treballs es va produir amb una desviació de menys del 10% que atribueix a imprevistos de la mateixa execució de les obres i que, segons l'auditoria, s'ajusta a llei. En les altres dues obres, la desviació del pressupost inicial i el cost final sí que és superior a aquest 10%. Concretament, en la reforma del carrer Baldiri Reixach, entre el carrer Jacint Verdaguer i el Passeig de la Indústria, al tancament el cost final és superior en un 20,75%; i on la desviació és més gran és en la reurbanització d'un tram del carrer Sant Martirià, entre la plaça dels Estudis i la Ronda Fortià.

En el cas de les obres al carrer Sant Martirià, l'informe determina que aquesta obra, que es va realitzar l'any 2005, es posa a licitació per un pressupost d'uns 150.000 euros. El concurs va quedar desert i es va fer una nova adjudicació per uns 170.000 euros, però el cost final de l'obra va ser de 340.000 euros, un 75% superior al cost inicial previst. En aquest sentit, l'informe determina que, a l'incrementar-se els costos de l'obra, s'haurien d'haver aturat els treballs, modificar el projecte i fer una nova contractació per a l'execució de les obres, que no es va fer.


Una vegada presentada l'auditoria, l'alcalde Miquel Noguer ha destacat que s'ha fet "amb la màxima neutralitat i d'una manera acurada amb la voluntat d'esvair dubtes sobre aquest ajuntament i sobre els seus tècnics" i ha afegit que "el que demostra l'informe és que s'ha pagat un preu just i s'ha tractat a totes les empreses adjudicatàries per igual, fos quin fos el govern municipal, a banda que les obres s'han fet correctament, són reals i s'ajusten a la realitat".

L'auditoria s'ha donat a conèixer als grups municipals en una junta de portaveus extraordinària que s'ha celebrat aquesta mateixa tarda a l'Ajuntament.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...