Notícies més llegides




Catalunya Nord


Perpinyà

Perpinyà clama per saber la “veritat” sobre els atemptats del 17 d'agost

Catalunya Nord  -  15/01/2022  -  18:29

Desenes de persones s'han congregat davant del consolat espanyol per denunciar la trama “policíaca-judicial” destapada per l'excomissari Villarejo


Concentració independentista davant del consolat espanyol

Concentració independentista davant del consolat espanyol



La ciutat de Perpinyà ha esdevingut avui l'epicentre d'un clam contra les recents paraules de l'excomissari de la policia espanyola, José Manuel Villarejo, que el passat 11 de gener, en una declaració a l'Audiència, va implicar directament el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i l'estat espanyol en els atemptats del 17 d'agost de l'any 2017 a Barcelona i Cambrils, on van morir 16 persones.

L'acció, convocada per Catalunya Nord per la Independència i la delegació nord-catalana del Consell per la República, ha aplegat desenes de persones davant del consolat espanyol a la capital del Rosselló. Durant la protesta, així com els dies previs a aquesta, s'ha denunciat la “trama policíaca-judicial dirigida pels fills del franquisme que no han estat mai ni jutjats ni tan sols desplaçats de les seves responsabilitats”. Així, segons l'organització, les paraules de Villarejo evidencien “una gran causa general contra Catalunya que no respecta ni els drets de l'home ni l'estat de dret ni els drets democràtics més elementals”. “Un estat, una policia, una judicatura que els tribunals europeus contradiuen, però que Europa és incapaç de denunciar perquè es tracta d'un soci de la Unió”, afegeixen els impulsors.

Durant l'acte, on els presents han demanat a les instàncies europees la creació d'una comissió d'enquesta independent per tractar aquest assumpte, una de les persones que ha intervingut ha estat la batllessa de Banys d'Arles i consellera del Consell per la República, Maria Costa, que ha demanat, més enllà d'una investigació d'àmbit europeu, “una investigació mundial”. “Que el govern català mantingui les relacions amb Espanya, amb aquests fets que estan passant, és increïble. Hem d'exigir que hi hagi un abans i un després, tenim proves i això pot ser una gran arma per a nosaltres”, ha afegit Costa, que també ha llançat la següent pregunta: “Europa pot suportar un estat criminal, o no? Pot suportar que hi ha hagut 16 morts i 160 ferits només perquè l'orgull espanyol no podia suportar el referèndum?”.

Un dels altres presents a l'acte ha estat l'activista Hervé Pi, que ha definit l'estat espanyol com un “estat criminal”. Pi ha recordat les relacions que vinculaven l'imam de Ripoll amb el CNI i s'ha mostrat convençut que darrere l'atac terrorista “alguna cosa hi tenen a veure les clavegueres de l'estat espanyol”. Per la seva banda, l'advocat i exalcalde de Banuyls de la Marenda, així com dirigent de la USAP i impulsor de l'associació Els amics de Catalunya, Pere Becque, també s'ha mostrat contundent: “No estem aquí com a militants catalans, que ho som, sinó que també som militants de la democràcia, de l'honestedat dels estats i del respecte de la persona humana, i això ha faltat per part de l'estat espanyol”. “Això s'ha de denunciar, no només com a catalans, sinó com a ciutadans. Estem parlant d'un país de la Unió Europea, d'un país democràtic, i és una evidència que la responsabilitat de l'estat hi està implicada. El que hem de fer nosaltres, com a ciutadans europeus, és demanar que Europa posi en marxa una comissió d'investigació neutra que vagi a buscar com això ha funcionat. I si al final es demostra que l'estat espanyol estava perfectament informat del que podia passar, hi ha d'haver una responsabilitat política, i també jurídica”, ha afegit. 


Autor: Redacció


#perpinya #consellperlarepublica #anc


#perpinya #consellperlarepublica #anc





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...