Notícies més llegides



Catalunya Nord


Perpinyà

La delegació nord-catalana del Consell fa balanç a Perpinyà

Catalunya Nord  -  20/01/2022  -  21:53

L'entitat es compromet a enfortir la comunicació, "més directa i fluida", entre la delegació i el Consell


Trobada de la delegació nord-catalana del Consell per la República/ GN

Trobada de la delegació nord-catalana del Consell per la República/ GN



Aquesta tarda, a les set, el Casal Jaume I de Perpinyà ha celebrat una trobada de la delegació nord-catalana del Consell per la República, un acte que també s'ha transmès en format telemàtic i que ha servit per impulsar noves accions i per reforçar les que ja estan en marxa.

Durant la reunió, el president del col·lectiu, Jep Bonet, ha destacat la importància del col·lectiu a l'hora d'activar "una economia transfronterera", i també ha fet pedagogia del projecte i ha defensat la naturalesa de la delegació com "una entitat en si mateix". "El Consell i la delegació van junts, però no deixen de ser administrativament dues coses diferents: la nostra delegació entra en el marc jurídic francès, i el Consell en el marc jurídic belga. És el mateix projecte, però administrativament no". Aquest context, segons el president, ha generat "malentesos", una situació que durant la reunió s'han emplaçat a tractar pròximament per trobar una solució que permeti "una comunicació directa i fluida entre les dues entitats". En aquest sentit, la formació d'un petit grup de treball específic en aquesta línia és la idea que ha agafat més força durant la reunió.

Per la seva banda, la consellera del Consell per la República i alcaldessa dels Banys d'Arles, Maria Costa, ha reiterat en diverses ocasions la metodologia metòdica que ha de seguir la delegació per tirar endavant actes i propostes, per tal de tenir la cobertura jurídica necessària. "Hi ha gent que diu que hi ha feina per fer a l'hora de fer entendre a les persones catalanes d'aquí -en referència a la Catalunya del Nord- qui som, però jo us dic que també hi ha feina per fer a l'hora de fer entendre a la gent catalana d'allà -en al·lusió al Principat- qui som. Hi ha feina per fer si volem construir aquest relat". "S'entén molt bé a les comarques gironines, més lluny ja és més complicat", ha afegit.

Accions
Durant la trobada s'ha posat èmfasi a diversificar les tasques mitjançant grups. En aquest sentit, s'han destacat l'existència d'aquests grups de treball en matèries d'economia, cultura i acció internacional. "A més, cal anar a veure un a un els alcaldes i alcaldesses d'aquí per explicar-los aquest projecte", ha afegit Costa, que ha reconegut que es tracta d'una iniciativa que ja ha iniciat pel seu compte: "A vegades hi ha reaccions molt agradables que no venen dels alcaldes, però que venen dels regidors, i això és molt interessant". En aquesta línia, precisament, Bonet ha apuntat que una altra acció que es portarà a terme serà la de fer un seguiment del manifest que al voltant d'un centenar d'alcaldes nord-catalans van signar a favor de les llibertats catalanes.


Autor: Redacció


#perpinya #delegacio #consellperlarepublica


#perpinya #delegacio #consellperlarepublica #catalunyanord





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...