Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Girona i Perpinyà col·laboren en un projecte de residències creuades per a músics

Actualitat Girona  -  22/04/2022  -  11:50

A través del projecte Ganta 5, La Marfà i el centre cultural Flashback busquen promoure la creació i difusió d’obres i artistes dins el territori de l'Euroregió




Girona i Perpinyà han posat en marxa un projecte conjunt de residències creuades adreçat a creadors i creadores de música actual. La Marfà - Centre de Creació Musical de Girona i el centre cultural Flashback de Perpinyà han anunciat l'inici de la seva col·laboració amb l’acollida de dos artistes catalans de banda i banda de la frontera, per realitzar una residència de creació i una actuació que es presentarà a les dues ciutats. A través del projecte Ganta 5, Flashback i La Marfà posen en comú les seves xarxes i recursos amb la voluntat de promoure la creació i difusió de noves obres originals i artistes dins el territori de l'Euroregió.

 Aquest projecte, que s’allargarà d'abril a desembre de 2022, ofereix una oportunitat d'intercanvi entre músics i compositors d'ambdós costats de la frontera catalana, per tal de fomentar la recerca i la creació musical actual. El projecte vol fer possible la difusió d’obres musicals creades utilitzant les noves tecnologies i que actualment tenen poca presència en l'espai transfronterer.

 Aquesta nova cooperació entre Flashback i La Marfà arrenca amb l’objectiu de promoure noves creacions en l’àmbit de l'art sonor, així com per descobrir compositors, artistes i creadors amb talent que treballen en l’actualitat en aquests àmbits. També pretén estimular una col·laboració duradora i desenvolupar produccions artístiques, així com altres accions culturals i cursos de formació per a estudiants i públics.

 “Potenciem la creació musical en tots els àmbits i, en aquest cas en concret, amb una noció clara de Països Catalans. Aquest projecte de residències creuades ens permet compartir artistes i peces d’aquí amb els de la Catalunya Nord. Perquè la cultura és fonamental pel nostre estil de vida i per la qualitat de vida dels gironins i gironines”, ha explicat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

 Per tal de seleccionar els dos artistes participants, durant el mes d'abril es publicarà una convocatòria artística adreçada a músics i compositors de totes les edats residents a la demarcació de Girona (Catalunya Sud) i al departament dels Pirineus Orientals francès (Catalunya Nord). Cal que aquests artistes treballin en l'àmbit de la música electroacústica en tots els seus gèneres, i que vulguin donar-se a conèixer i potenciar la seva trajectòria participant en un esdeveniment comissariat de manera professional.

 Durant una residència de 10 dies, els artistes seleccionats compondran una peça original d’entre 20 i 25 minuts que serà creada a les instal·lacions de Flashback a Perpinyà, en el cas del compositor gironí, i a La Marfà, en el cas del creador nord-català. Els equips de les dues ciutats també proposaran als artistes seleccionats conduir una classe magistral o activitat formativa de dues hores adreçada a escoles, estudiants universitaris o a un públic més ampli. Quan hagi finalitzat l’estada de residència, cada centre cultural acollirà un concert de 35 minuts amb els dos artistes seleccionats, tant a Perpinyà com a Girona.

 Flashback / Le Labo

 Situat a Perpinyà, el centre cultural Flashback es posiciona en la cruïlla de la música actual, les arts visuals i la recerca sobre noves eines digitals en la pràctica de l'art. L’equipament fomenta la creació, les trobades i intercanvis internacionals, la innovació social i l'emprenedoria d'avantguarda. Des del 2017, Flashback ha acollit prop de 50 projectes en producció, que s'han beneficiat d'una residència i d'una xarxa interdisciplinària que combina arts digitals, ciència i tecnologia, alhora que genera múltiples col·laboracions.

 La Marfà - Centre de Creació Musical

 La Marfà és un equipament públic de l'Ajuntament de Girona. El centre cultural està especialitzat en música moderna, és obert a tots els gèneres i estils, i treballa en tres àmbits principals: el suport a la creació (incloent-hi residències, acompanyament d'artistes i coproducció de nous projectes i espectacles); la formació (cursos i tallers en els àmbits artístics, tècnics i de gestió cultural); i la divulgació i exhibició musical. La Marfà va obrir les portes l'any 2011, arran de la rehabilitació d'una antiga fàbrica tèxtil. El projecte s'adreça tant a artistes emergents del territori com a músics professionals d'arreu de Catalunya. Des de la seva obertura, ha finançat i acompanyat uns 60 artistes i projectes musicals en el marc del seu Programa de suport a la creació.


Autor: Redacció


#girona #perpinyà


#girona #perpinyà





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...