Notícies més llegides




La Garrotxa


La Canya

La Canya celebra la Festa Major amb plenitud després de dos anys de restriccions

La Garrotxa  -  03/05/2022  -  15:16

S'han recuperat amb normalitat actes com la trabucada, els gegants i les sardanes


Trabucaires a la Festa de la Canya

Trabucaires a la Festa de la Canya



Després de dos anys de restriccions, la Canya ha pogut celebrar la Festa Major amb plenitud, recuperant amb normalitat actes tradicionals com la trabucada, les sardanes i els gegants.

El tret de sortida va ser divendres 29 amb els focs artificials. El pregó de la festa, a la Sala Cooperativa, va anar a càrrec de Carles Grèbol, el "noi d'en Salvi i la Carme", qui durant anys ha estat el president de la Comissió de Festes de la Canya. Grèbol va fer una emotiva repassada històrica de la seva trajectòria vital, molt vinculada a la Canya i a les seves entitats, a qui va agrair la feina feta de manera desinteressada. La nit va cloure amb un refrigeri que va aplegar unes 300 persones.

Dissabte, a les 8 del matí, va tenir lloc la trabucada general amb una quinzena de trabucaires desfilant pels carrers i despertant veïns i veïnes. A les 11, l'audició de sardanes a càrrec de la cobla Principal de l'Escala va aplegar molts assistents a la plaça de la Canya, que també va acollir un vermut. A la tarda, The Color Run Festival de colors es va haver de suspendre per la pluja, mentre que el ball, amb Animal Dj, es va celebrar dins la Sala la Cooperativa.

Diumenge 1 de maig va començar amb una plantada de gegants a càrrec dels Gegantons de la Canya i quatre colles participants. Després d'un esmorzar de germanor van fer una cercavila pels carrers del municipi, acompanyats d'un grup de percussió. Al migdia va tenir lloc la missa tradicional i l'ofrena floral en honor a Sant Josep Obrer a càrrec de la Comissió de Festes.

Ja a la tarda, la Sala la Cooperativa va acollir un monòleg del Senyor Bohigues i en cloure l'acte, es va escollir la Pubilla i l'Hereu de la Canya: Ariadna i Ricard Riera. La Festa va acabar amb un piscolabis per a tothom.

En l'organització de la festa hi ha col·laborat l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts, l'Ajuntament de la Vall de Bianya, el Centre Cívic de la Canya, l'Agrupació Esportiva de la Canya, la parròquia de Sant Josep obrer, els Gegantons de la Canya i tots els socis dels Pela-Canyes.


Autor: Redacció


#lacanya #lagarrotxa


#lacanya #lagarrotxa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...