Notícies més llegides




La Garrotxa


Sant Joan les Fonts

'Sant Joan Les Fonts amb els 5 sentits' proposa gaudir del paisatge del municipi a través d'experiències sensorials

La Garrotxa  -  05/05/2022  -  16:00

Aquesta innovadora proposta, sostenible i adaptada al territori, és una evolució de la clàssica exposició de flors i se celebrarà els dies 21 i 22 de maig




La primavera ha arribat amb força a Sant Joan les Fonts i per celebrar-ho s’ha presentat la primera edició de Sant Joan les Fonts amb els 5 sentits, una evolució de la clàssica exposició de flors que s’ha fet durant gairebé vint anys (Sant Joan Les Flors), però més sostenible i adaptada al territori. A l’acte, que ha tingut lloc avui als jardins de can Vila (Castell de Juvinyà), hi han participat l’alcaldessa de Sant Joan les Fonts, Maria Vidal; la regidora de Promoció municipal, Anna Serra; la tècnica de Cultura, Turisme i Promoció, Anna Escarpanter; i la tècnica d’Esdeveniments, Jenine Subirana.

L’esdeveniment tindrà lloc el cap de setmana del 21 i 22 de maig distribuït en 5 àrees principals i va molt més enllà d’una mostra ornamental de flors. A part de mirar, els organitzadors volen mostrar als i les visitants les potencialitats del paisatge santjoanenc per ser gaudit amb als 5 sentits. Per això s’han organitzat tot un seguit d’activitats que engloben tallers, xerrades, caminades, banys de natura, presentacions de llibres, poemes de flors i experiències sensorials, entre altres.

L’ornamentació floral seguirà tenint en el seu espai amb 26 punts arreu del municipi. En aquesta ocasió, a més, es dona gran rellevància a les nombroses fonts del territori, que seran l’escenari diverses actuacions musicals repartides durant tot el cap de setmana.

En l’organització de la mostra col·laboren també un gran nombre de voluntariat i d’empreses que han volgut posar el seu granet de sorra per fer de l’acte una gran celebració de la primavera.

Més d’una trentena d’activitats per a tots els públics

Visita guiada a l’exposició de bonsais

Amb l’associació Amics del Bonsai de Sant Joan les Fonts. En aquesta edició, a part de l’exposició i la visita guiada, també farà un taller de disseny.

Taller de formulació de Flors de Bach amb Sandra Bartrina

Alexandra Bartrina és terapeuta i professora de Flors de Bach, Reflexologia, Astrologia i moltes altres tècniques a l’INSTENAT (Institut Superior de Teràpies Naturals) i l’ICATNA (Institut Català de Teràpies Naturals).

Música a les fonts: Quintet de corda 4L

Format per Josep Ramon Llobet, Anna Maria Llandrich, Marc Llobet, Anna Llobet i Cristina Llobet, el quintet de corda 4L actuarà amb les fonts com a escenaris i interpretaran obres d’estils diversos que evoquen la natura...

Taller “Viatge amb les aromes” amb Isabel Costa-LXIRelements

Isabel Costa, llicenciada en Química, Aromateràpia i Alquímia, ens proposa gaudir d’una experiència sensitiva d’equilibri i benestar a través de l’olfacte.

Bany de natura amb Guillem Vila

El bany de bosc és un passeig tranquil dins la natura per aturar l’activitat física i mental i retrobar la tranquil·litat per connectar amb nosaltres mateixos.

Ívides

Una peça artística itinerant, una posada en escena de tres cossos pintats, una obra d’art biodegradable 100% construïda amb naturalesa morta recollida pel territori: espart, argiles, espècies, pigments, tints, flors seques, branques, llavors i cola natural.

Presentació del llibre Flores de Bach de Sandra Bartrina

La fundadora d’ICATNA (Institut Català de Teràpies Naturals) presenta la segona edició del seu llibre Flores de Bach. Su uso y diccionario de enfermedades, publicat per l’editorial Oliveras.

Concert amb el “Cuartet” de Bianya

Ritmes de swing, jazz, cançons d’autor, música de pel·lícules... a càrrec d’un grup format per Albert Girona (veu, guitarra i ukelele), Lluís Cases (baix), Jordi Zapata (guitarra), Esteve Ràfols (bateria), Jordi Marguí (saxos) i Marc Busquets (violí).

Ball de l’hora de la flor al prat amb Dj Kurba

El gran Dj Kurba ha preparat una selecció musical molt especial, centrada en cançons de tot tipus i estils que parlen de flors i primaveres, per ballar i celebrar la festa.

Caminada a la cinglera de Fontfreda. Vulcanisme i vegetació

Entre colades, Jordi Zapata Coll, extècnic del Museu del Volcans, tècnic forestal i observador meteorològic, parlarà dels orígens del vulcanisme, del clima i la vegetació d’aquest lloc tan especial.

Taller “Ungüent per a les cremades, talls, picades, irritacions cutànies”

La Gemma, de Tremendinas Garrotxa, mostrarà les virtuts d’algunes plantes fàcils de reconèixer i com fer una pomada extraordinària, molt útil per a cremades, talls, picades, irritacions cutànies...

Música amb Esmuvi

L’escola Esmuvi impulsa la música en grup, a través dels combos, com a eina de creixement personal i relacional.

Taller de bonsais

L’associació Amics del Bonsai de Sant Joan les Fonts ensenyarà a podar i a donar la forma als bonsais, així com a manipular la fusta morta per protegir-lo.

De les estrelles a les flors i les olors

Tot passejant pel Jardí de les Olors del monestir de Sant Joan les Fonts l’astrònom i jardiner David Soler explicarà la relació que hi ha entre les estrelles, les flors i les seves olors.

Plantes silvestres per als sentits (píndola etnobotànica)

A càrrec del col·lectiu Eixarcolant, microtaller molt dinàmic per descobrir les anomenades males herbes d’ús gastronòmic que creixen en el nostre entorn. Un tastet guiat a cegues per aprendre a identificar-les i incorporar-les al nostre dia a dia.

Haikus i Flors

Presentació del llibre “Sota un cirerer” d’Anna Vila i Josep M. Cros, de l’editorial Oliveras. Lectures de haikus a càrrec de l’Associació Garrotxa Cultural, Rapsòdia i Amics de les Lletres Garrotxines.

La singularitat del territori (lava, clima, paisatge...)

Xerrada a càrrec de Jordi Zapata Coll, membre de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, que explicarà el perquè d’aquest territori tan singular.

La gran sembrada

Sant Joan les Fonts amb els 5 sentits convida a sembrar una llavor ecològica i emportar-la a casa.

Conte La flor que va esmorzar un raig de sol amb Dolors Arqué

Taller “Xarop per a refredats”

Taller a càrrec de Gemma de Tremendinas Garrotxa per conèixer algunes plantes que tenen virtuts per guarir símptomes del refredat, com la tos, la febre alta i la mucositat.

Combos de l’Escola Municipal de Música de Besalú

Música a les Fonts amb Miquel i Albert Pradas

L’Albert i Miquel Pradas alegraran la Música a les Fonts amb instruments molt peculiars: trompetes, acordió i cajón.

Poemes i Flors

Els jardins de can Vila acolliran l’Associació Garrotxa Cultural, Rapsòdia i Amics de les Lletres Garrotxines, que recitaran poemes amb plantes i flors com a protagonistes.

Actuació de Surti com Surti

El grup santjoanenc Surti com surti estrena l’espectacle d’aquesta temporada amb motiu de la festa en homenatge a la vellesa.

Tast de cerveses amb Hopsters

Hopsters es una fàbrica de cervesa artesana fundada pels germans Nash i Nathan Dérégnieaux a la seva ciutat natal, Besalú. La seva formació com a xefs professionals influeix en el seu estil d’elaboració cervesera, igual que la seva profunda connexió amb la natura i tot allò que ofereix.

Camina descalç

El Jardí de l’Hort del Rector compta amb un seguit de plantes aromàtiques i un recorregut per fer descalç envoltat de diferents olors.

Taller sensitiu i joc de reconeixement

Un petit taller de reconeixement de plantes aromàtiques en el qual s’explicaran els seus usos medicinals i culinaris.

Taller de coronetes de flors

A càrrec de Diademes Laura, una artesana es dedica a l’elaboració de complements i decoració fets amb flors, preservades, seques, naturals o artificials.

Ruta Rondacroquis del Parc de les Olors: la ruta autoguiada per dibuixar

Qui vulgui dibuixar i no porti els estris necessaris, als punts d’informació del Prat de can Miquelet i de l’Oficina de Turisme es venen la carpeta del Rondacroquis.

Concurs de pintura de l’Escola Municipal de Belles Arts

Taller “Llençant bombes”

La Fundació Nzuri Daima proposa aquest taller per construir bombes de llavors, que són petites i caben en el palmell de la mà.

També hi haurà una parada d’intercanvi de plantes, un mercat, food trucks i un trenet per recórrer el municipi sense necessitat de caminar.


Autor: Redacció


#santjoanlesfonts


#santjoanlesfonts


Arxiu adjunt

Programació





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...