Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Les activitats dels museus i la biblioteca i les festes populars centren la programació de Cultura Banyoles per l’estiu

Pla de l'Estany  -  10/06/2022  -  14:12

D’entre la seixantena d’activitats destaquen l’(a)phònica, que arriba a la 18a edició, i el cicle Lletres al claustre, dedicat a Grècia




Les activitats dels Museus de Banyoles i de la Biblioteca Pública i els festivals d’estiu i les festes populars centraran la programació de Cultura Banyoles per aquest estiu. La nova programació, que s’ha presentat aquest vespre en un acte a la Plaça Major, inclou una seixantena d’activitats de la biblioteca, de patrimoni cultural, dels museus i de cultura popular que es portaran a terme entre mitjans de juny i primers de setembre. 

El regidor de Cultura i Patrimoni Cultural i Festes, Miquel Cuenca, ha destacat de la programació d’estiu l’(a)phònica, el Festival de la Veu de Banyoles que “arriba a la divuitena edició reafirmant-se com la cita cultural més important de l’any en una ciutat culturalment ja tan activa com Banyoles i alhora mantenint intacta la seva singularitat enmig de la miríada de festivals d’estiu catalans”. Miquel Cuenca ha afegit que “al costat del Festival de la Veu de Banyoles, de juny a setembre tindrem d’altres cites que es concentren en el temps i complementen l’oferta cultural de la temporada estable”. En altres, ha destacat el festival Nit de Bosc, l’Ethno Catalonia, el cicle ‘Lletres al claustre’ o el festival de màgia ‘Troba’m’. 

En el cas de la Biblioteca de Banyoles, per aquest tercer trimestre de l’any ha programat una vintena d’activitats. Com cada estiu, i coincidint amb l’inici de la temporada de bany, la biblioteca s’instal·larà cada setmana de juliol de dimarts a divendres a la Caseta de Fusta per oferir als banyistes el servei de lectura i consulta de diaris, revistes o còmics amb una nova edició del Biblioestany, així com l’Hora del Conte cada dijous al mateix espai. 

Al juliol es portarà a terme també la tercera edició del cicle ‘Lletres al claustre’, sota el títol ‘Grècia i l’origen de la literatura europea’. El cicle, presentat per Francesc Morfulleda i Anna Torrent, s’endinsarà en les expressions arcaiques del món grec com a origen de la nostra civilització. ‘Lletres al claustre’ es farà tots els dimarts de juliol a les 7 del vespre al Claustre del Monestir de Sant Esteve.

El Club de Lectura, que es farà al Museu Darder, o les exposicions temporals completaran les activitats de la Biblioteca per aquests mesos d’estiu.

En el cas dels Museus de Banyoles, del 17 al 19 de juny se celebraran les Jornades Europees d’Arqueologia amb dues visites especials als jaciments arqueològics de la vil·la romana de Vilauba i del Parc Neolític de la Draga. Aquestes propostes se sumaran a les activitats de difusió del patrimoni cultural amb visites guiades, visites teatralitzades i activitats familiars que es faran durant els mesos d’estiu. 

Pel que fa a les exposicions temporals, al Museu Darder es podrà veure l’exposició del XXè Concurs de Fotografia de la Natura, coorganitzada entre el museu, el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, Limnos i la Universitat de Girona.

Pel que fa a l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany, s’ha programat per a l’11 de setembre, coincidint amb la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, la conferència ‘Conspiració contra Catalunya’ a càrrec de l’historiador Stefano Cingolani. 

A més, aquest estiu se celebrarà també a Banyoles una nova edició de l’(a)phònica, el festival de la veu de Banyoles, que tindrà lloc entre el 24 i el 26 de juny, amb noms com Manu Chao, Joan Miquel Oliver, Anna Ferrer, Birds on a wire o Rodrigo Laviña y su combo. També es farà el festival internacional de folk Ethno Catalonia, del 24 de juliol a l’1 d’agost. El festival Nit de Bosc, la revetlla de Sant Joan, el 70è Aplec de la Sardana, el 28è Festival Folklòric, la Festa del Xai, les Festes d’Agost i el ‘Troba’m, Festival de màgia al carrer’, complementen la programació de cultura per aquest estiu. 

Finals de curs i casals d’estius

Paral·lelament, i dins les activitats de Cultura Banyoles, es podran veure també els concerts i espectacles de final de curs de l’Escola Municipal de Música i d’Un Salt al Circ. També per als mesos d’estiu s’han programat noves edicions del casal d’estiu ‘Que comenci!’, organitzat conjuntament per l’Escola Municipal de Música i l’Aula de Teatre, i el casal d’estiu dels Museus de Banyoles.

Per últim a l’espai expositiu municipal Can Tarradas es podrà veure fins a finals de setembre l’exposició ‘Escultures transitables’ de l’arquitecte Josep Miàs. La mostra, que posa en relleu obres tan significatives com la remodelació del Barri Vell, es pot veure també a l’Espai Eat Art de la Fundació Lluís Coromina.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...