Notícies més llegides




La Garrotxa


Sant Joan les Fonts

Tot a punt per a la Festa Major de Sant Joan les Fonts

La Garrotxa  -  20/06/2022  -  14:12

La Nit de les Dones d’Aigua, el ball amb l’Orquestra Maravella o el concert Fontsirock seran alguns dels actes que tindran lloc durant la Festa Major, que recupera la normalitat després de la pandèmia




 

Sant Joan les Fonts celebrarà la seva Festa Major, com ja és tradició, durant el pont de Sant Joan, que tindrà lloc del 23 al 26 de juny. Els actes s’iniciaran el dijous 23 a la tarda amb la recollida de la flama del Canigó, que arribarà als jardins de Can Vila, on es repartiran fanalets i un berenar per a tots els assistents. Tot seguit, s’encendrà la foguera, es farà el ritual de Sant Joan a càrrec d’Imma del Destí i es llegirà el pregó de festes, que enguany el farà una representació de dones treballadores de les antigues filatures del municipi. Un dels plats forts tindrà lloc a 2/4 d’11 de la nit al Pont Romànic: es tracta del multitudinari espectacle de les Dones d’Aigua, en una versió molt espectacular de la Cia.Voël, de Jordi Serra i Deborah Cobos. Els castells de focs artificials i el ball de revetlla a la plaça Major posaran punt i final a la jornada.

Divendres 24 començarà ben aviat al matí amb el concurs de pesca al riu Fluvià. I a les 11 tindrà lloc la concentració a la plaça Major dels personatges de la Faràndula per fer els balls tradicionals i el cercavila cap a l’església, on a les 12 del migdia se celebrarà la missa solemne, seguit d’un pica-pica. A 2/4 de 6 de la tarda està programat el concert i ball amb l’Orquestra Maravella i l’elecció de l’hereu i la pubilla de Sant Joan les Fonts 2022. La diada culminarà amb la tradicional Serenata de l’Alcaldessa a les 23.30 de la nit a la plaça de l’Ajuntament.

Els actes de dissabte 25 s’iniciaran amb un tobogan aquàtic instal·lat a la baixada de l’església, mentre que a les 12 del migdia es farà una visita teatralitzada al monestir i la proclamació dels guanyadors del concurs de programes de mà entre l’alumnat de l’escola Castanyer. A 2/4 de 7 de la tarda es farà el bateig del nou passeig del Voluntariat, en reconeixement a totes les persones voluntàries del municipi. Es tracta del passeig del Fluvià, al costat de l’assecador de Torreblanca, on es presentarà l’escultura commemorativa de l’artista santjoanenc Joan Sala. En acabar hi haurà coca i cava per a totes les persones assistents. A les 11 de la nit tindrà lloc a la pista poliesportiva el concert Fontsirock amb l’actuació dels grups Mal Asunto, Indeseables, Quatr3s i Milicians.

Diumenge 26 està programada una nova trobada de cotxes clàssics, antics i Vespes al prat de Can Miquelet, amb la qual es donarà per acabada el gruix dels actes de la Festa Major d’enguany. La cloenda oficial però tindrà lloc el dissabte següent 2 de juliol a les 6 la tarda, a l’església del monestir, amb la presentació del llibre La Torras, imatges de la fàbrica de paper (1880-2022), de Manel Soler.


Autor: Redacció


#santjoanlesfonts


#santjoanlesfonts





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...