Notícies més llegides




Actualitat Girona


Ripoll

L’Escorxador del Ripollès sacrifica més de 4.000 animals durant el primer semestre

Actualitat Girona  -  05/08/2022  -  14:24

Més de la meitat dels exemplars (2422) han estat bestiar oví




L’Ajuntament de Ripoll ha fet públiques les dades del primer semestre d’enguany sobre l’activitat a l’Escorxador del Ripollès, que en total ha vist com se sacrificaven 4180 animals. Aquestes xifres estan recollides per l’Agència de Desenvolupament del Ripollès.

Els animals s’han categoritzat en cinc espècies diferents: boví, oví, cabrum, porcí i equí. De totes elles, la més habitual ha estat el bestiar oví, amb 2422 animals, seguida del porcí, amb 1001. Després, se situa el cabrum (395), el bestiar boví (357) i, finalment, l’equí (5). 

A més, la infografia elaborada per l’Ajuntament també recull la procedència dels animals sacrificats: si és de fora, del Ripollès, si és marca ‘Producte del Ripollès’ o si és un animal ecològic. En el cas del bestiar oví, es registren 1431 animals de la comarca; 929 amb el distintiu ‘Producte del Ripollès’; 507 animals ecològics i un total de 929 animals de fora el territori comarcal. Amb relació al bestiar porcí, es comptabilitzen fins a 885 animals de fora, mentre que tot el bestiar local (116) és ‘Producte del Ripollès’. Hi ha, també 9 animals ecològics. 

Pel que fa al cabrum, per la seva banda, s’han sacrificat 254 animals de la comarca -161 ‘Producte del Ripollès’-, tot i que també hi ha hagut 141 animals de fora i 53 han estat reconeguts com a bestiar ecològic. Del boví, 280 dels quals han estat animals locals -186 ‘Producte del Ripollès’-, i s’observa un volum considerable d’animals ecològics (255) i només 77 exemplars sacrificats provenien de fora la comarca. Finalment, tots els exemplars (5) de bestiar equí sacrificat venien de fora.


Autor: Redacció


#ripoll


#ripoll





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...