Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Comencen les Festes d’Agost de Banyoles amb una quarantena d’actes

Pla de l'Estany  -  11/08/2022  -  12:03

Banyoles celebra la “festa petita” de la ciutat amb propostes per a tots els públics i recuperant activitats perdudes durant la pandèmia


Correfoc txiquie

Correfoc txiquie



De l11 al 16 dagost Banyoles celebra les Festes dAgost en les que shi han programat una quarantena dactivitats per a tots els públics, entre les que destaquen la recuperació del correfoc, la cercavila de gegants i el Carnaval dEstiu. El tret de sortida el donarà el cantautor Guillem Roma amb un concert avui dijous des del Club Natació Banyoles.

La recuperació de propostes de cultura popular tradicional com el correfoc, les cercaviles i els castelleres són una de les grans novetats que presenta la programació daquest 2022. Aquestes activitats a causa de la pandèmia en els dos anys anteriors o bé shavien suspès o shavien vist alterades per la situació sanitària. El Gran Correfoc dEstiu del dissabte 13 recuperarà el recorregut habitual, tot i que hi haurà alguna modificació amb lobjectiu que la gent sanimi a posar-shi a dins. El divendres 12, també es recupera el Correfoc Txiqui, ambdues activitats amb lorganització de la colla de diables Gàrgoles de Foc.

El Carnaval dEstiu, una de les activitats icòniques de les Festes dAgost i que en els dos darrers anys no shavia pogut celebrar, es tornarà a fer. Tindrà lloc el dissabte 13 dagost a la nit amb una rua que sortirà de laparcament de Correus i que anirà fins al Parc de la Draga on hi haurà lactuació de Maluks, una batalla de DJs amb DJ Nàtura i DJ Trapella i un final de festa amb el Comitè de DJ.

El divendres 15, dia de la Mare de Déu dAgost, és quan es concentren gran part de les activitats i és quan es recuperarà la cercavila i el ball de gegants i capgrossos en el format tradicional, a partir de les 18:30h. Tancarà aquesta jornada la nit de concerts amb dos dels caps de cartell de les Festes: a les 22:30h el grup local Germà Negre i tot seguit lOrquestra Maribel.
 

Més enllà daquestes activitats, també destaca la novetat duna mostra de hip-hop i música urbana que es farà al parc de la Draga el divendres 12. La programació de les Festes dAgost inclou també altres propostes culturals i familiars, la majoria de les quals gratuïtes gràcies a la col·laboració dentitats i associacions del municipi. Es poden consultar tots els actes a www.festesbanyoles.cat i també a les xarxes socials.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...