Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles inicia un nou pla d’asfaltatges

Pla de l'Estany  -  18/08/2022  -  13:19

Els carrers es condicionaran i s’arranjaran mitjançant un compost asfàltic sostenible


Asfaltatge Pere Alsius

Asfaltatge Pere Alsius



L’Ajuntament de Banyoles iniciarà dilluns un nou pla d’asfaltatges d’aquest any 2022. L’actuació, que suposarà una inversió de 229.055,29 euros, es farà en els trams més malmesos d’una desena de carrers de la ciutat i, com a novetat, es farà en diferents carrers utilitzant asfalt sostenible que incorpora plàstics de rebuig.

El nou pla d’asfaltatges es farà en diferents trams dels carrers Pare Butinyà, Rafael Angelats i Juncà, Joan XXIII, Canaleta, Orient, Simó Dusay i Pere Alsius; el Camí dels Prats i la carretera de Mieres. Les intervencions s’iniciaran dilluns vinent 22 d’agost i està previst que s’allarguin fins al dimarts 30 d’agost, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin.

Els carrers es condicionaran i s’arranjaran mitjançant un compost asfàltic sostenible. La principal diferència que presenta aquest tipus d’asfalt és que entre els seus components hi ha plàstic reciclat, un fet que aporta un valor afegit al compost, utilitzant plàstics de rebuig que ja no es poden reciclar i que acabarien a l’abocador. Malgrat això, la vida útil estimada d’aquest component és la mateixa que l’asfalt tradicional, sobre els 20 anys de duració.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha destacat que “l’actuació permetrà millorar la seguretat de totes aquests vies que presenten una important afluència de trànsit rodat”. A més, ha destacat que “en aquest cas s’evidencia una vegada més el compromís de Banyoles en projectes que impulsen un nou sistema de producció d’asfaltats més sostenibles”.

L’asfaltatge amb plàstics reciclats és una iniciativa pionera de l’empresa banyolina AMSA i ja es va portar a terme a Banyoles amb l’asfaltatge del Passeig Dalmau a finals de l’any passat. Els plàstics que s’utilitzen provenen de la recollida selectiva del territori que s’haurien destinat a l’abocador, es fonen i s’incorporen a la mescla asfàltica per pavimentar carrers.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...