Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

La 60a edició de la Fira de Mostres de Girona rep 55.000 visitants i augmenta el volum de negoci

Actualitat Girona  -  01/11/2022  -  19:03

Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, explica que "ha estat un èxit d'activitat econòmica; el visitant ha gastat més que els anys anteriors"


Fira de Mostres de Girona

Fira de Mostres de Girona



La 60a edició de la Fira de Mostres de Girona tanca les portes aquest vespre amb l’assistència orientativa de 55.000 visitants en cinc dies i una molt bona valoració per part dels organitzadors. El saló multisectorial, celebrat amb total normalitat des del passat divendres 28 d’octubre, ha fregat els 60.000 visitants de 2021, en què l’entrada era gratuïta, a diferència d’aquest any, i ha notat un important augment del volum de negoci en alguns sectors. Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, ha explicat que “ha estat una molt bona fira, estem molt contents perquè s'ha aconseguit un gran volum d’activitat econòmica. Ens hem aproximat a la xifra de visitants de l’any passat i els expositors ens han fet notar que el client ha gastat més que els anys anteriors; hem fet un salt en el perfil dels assistents pel que fa a la inversió”.

La Fira de Mostres és un espai que potencia els sectors emergents i aquest any ha destacat un increment d’empreses relacionades amb els sistemes sostenibles d’energia, superant les previsions inicials, amb la participació final de 16 companyies. “El 50% d’aquest grup hi ha participat per primer cop i ha superat amb escreix les previsions de negoci”, afegeix Cunyat. El saló ha comptat amb un total de 278 expositors i “ja n’hi ha que han confirmat la seva assistència pel 2023 i han sol·licitat més espai per mostrar el seu gènere”.

 A més de les xifres, el centenar d’activitats complementàries han tingut molt bona acceptació. Cunyat subratlla que “les xerrades han tingut un bon percentatge d’ocupació”. L’Escenari Gastronòmic, patrocinat i gestionat per la Diputació de Girona a través del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Girona, també ha mantingut les dades: ha comptat amb 900 persones en 25 tastos programats.

Un 8,17% més d’ocupació que el 2021

La Fira de Mostres ha tingut un 8,17% més d’ocupació respecte a l’any passat, en què hi va haver 257 expositors i 60.000 assistents. Respecte al 2019, l’ocupació ha estat del 73%. L'esdeveniment s’ha celebrat sempre excepte el 2020, per la pandèmia, i el 2021 va tornar amb un format híbrid que comptava amb l’espai físic i habitual i un lloc web amb una visita virtual i on els expositors hi podien bolcar el contingut. La fira s’ha mantingut com un esdeveniment fidel (el 90% dels expositors d’enguany hi han assistit anteriorment) i s’ha seguit adaptant-se als nous productes i necessitats de mercat. Enguany ha destacat un increment d’empreses relacionades en els sistemes sostenibles d’energia i de calefacció, amb companyies vinculades al món de les plaques solars -residencials o industrials-, l’energia minieòlica, aerotèrmia, instal·lació d’estufes de llenyes i de pèl·lets, calderes biomassa i aïllament tèrmic.

També s’ha doblat la presència d’empreses del món de la mobilitat elèctrica i s’ha ampliat la presència de companyies tecnològiques (drons, informàtica, impressió...). La Cambra de Comerç de Girona ha disposat d’un estand específic sobre la digitalització de les empreses amb explicacions que han ajudat a les companyies a fer el pas cap aquesta transformació. Per la seva part, l’Ajuntament de Girona ha traslladat l’Oficina per la Sostenibilitat al Palau de Fires durant la Fira de Mostres. La ciutadania s’ha pogut adreçar a l’estand del consistori per assessorar-se en matèria de sostenibilitat i medi ambient, informar-se sobre ajudes disponibles i mesures cap a la transició energètica i estar al corrent dels recursos disponibles per a la sensibilització mediambiental a la ciutat de Girona.

El 78% dels expositors, de les comarques gironines

La fira, situada a la zona del Parc de la Devesa, s’ha mantingut com la gran cita anual del sector econòmic de les comarques gironines i hi han estat presents la majoria dels sectors del teixit empresarial. S’hi ha concentrat sectors de l’emprenedoria, serveis i mobilitat elèctrica (35%), decoració, construcció, rehabilitació i habitatge (30%), alimentació (18%) i indústria, tecnologia i motor (16%). El 78% de les empreses provenien de les comarques gironines (el 18% de Barcelona i la resta d’altres punts de Catalunya i de l’Estat).

Més enllà dels expositors, la Fira de Mostres ha ofert activitats paral·leles als visitants, amb tallers, xerrades i taules rodones. N’hi ha hagut un centenar que s’han repartit en dos espais de l’esdeveniment: un  és l’Escenari Gastronòmic, patrocinat i gestionat per la Diputació de Girona a través de segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent, i on s’han presentat nous productes i els assistents han pogut degustar-los en diferents tasts. L’altre espai destacat ha estat el Saló de l’Emprenedoria, amb presentacions i sessions de networking.

Una exposició que repassa el recorregut

La Fira de Mostres va néixer el 1932 amb el nom de Fira Agrícola i Comercial de Girona, però fins el 1962 no es va convertir en un esdeveniment anual. Durant l’època republicana i en els anys de la postguerra es van celebrar algunes edicions esporàdiques i, el 2020, es va aturar per la pandèmia. Als anys 30, la Fira s’havia celebrat a l’avinguda de Jaume I, posteriorment es va traslladar al parc de la Devesa i al final dels 80 es va ubicar a l’actual espai, al Palau Firal. Al principi, els estands comercials s’intercalen amb les atraccions de fires. Durant la Fira de Mostres d’enguany, al mateix Palau Firal s’ha pogut visitar l’exposició que repassa les 60 edicions de l’esdeveniment amb un recorregut des dels seus inicis fins a l'actualitat.


Autor: Redacció


#girona #firesdemostes


#girona #firesdemostes





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...