Notícies més llegides





Actualitat Girona


Girona

La programació de Nadal de Girona dóna un nou impuls a les activitats tradicionals

Actualitat Girona  -  30/11/2022  -  14:04

La programació de Nadal de Girona dóna un nou impuls a les activitats tradicionals


Presentació de la programació de Nadal

Presentació de la programació de Nadal



L’Ajuntament de Girona, de forma conjunta amb diverses entitats de la ciutat, oferirà una quarantena d’activitats diferents durant aquestes festes de Nadal. La regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori del consistori, M. Àngels Cedacers i Hervàs; el president de la Junta de Confraries de la Setmana Santa a Girona, David Fluriach, i el membre fundador de l’Associació de Pessebristes de Girona Jordi Dalmau, han presentat avui la programació d’enguany, que donarà un impuls a les activitats de cultura tradicional. Per tal de fer arribar la informació a tothom, la roda de premsa ha comptat amb interpretació en llengua de signes catalana i es pot recuperar en aquest enllaç.

Comencem a preparar-nos per un desembre ple d'il·lusions pensant en tothom, organitzant activitats familiars i per reviure les tradicions nadalenques”, ha assegurat la regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori de l’Ajuntament, M. Àngels Cedacers i Hervàs, qui ha explicat que “tenim una ciutat activa per gaudir-la des de qualsevol barri de la ciutat, acostar-nos-hi per poder-nos conèixer és una molt bona proposta”.

Entre les activitats tradicionals familiars programades, destaca la 2a edició de la Festa del Tió, que es farà el 10 de desembre, a partir de les 16 h, als jardins de les Pedreres. Al llarg de la tarda, es faran tallers relacionats amb el tió, on els infants podran construir un tió propi i emportar-se’l a casa per decorar la llar o fer-lo cagar el dia 24 de desembre. A més, qui ho vulgui podrà fer cagar el tió de la ciutat. Finalment, hi haurà xocolatada i música en directe amb el grup Ding Dang Rock.

A partir de llavors, les propostes s’estendran a la resta de Girona. Entre el 14 i el 22 de desembre, el tió de la ciutat visitarà un total de sis barris diferents per atendre tots els nens i nenes i, a partir del dia 17 de desembre, s’organitzaran tallers de tions en sis punts més. També tindran una festa del tió els barris de Sant Narcís, de Fontajau, del Mercadal i de Germans Sàbat.

Una altra de les principals novetats és que la ciutat recuperarà l’exposició de pessebres que cada any organitzava el consistori amb l'Associació de Pessebristes de Girona i que ara comptarà també amb el suport de la Junta de Confraries de Setmana Santa de Girona. La proposta es podrà veure a partir del 15 de desembre a l’entrada de l’Ajuntament i, a partir del dia 17, a l’espai de La Carbonera del Museu d’Història de Girona. Com és habitual, el cartell de l’exposició de pessebres de La Carbonera és obra del pintor Josep Perpinyà.

Les dues entitats coorganitzaran també el tradicional Concurs de Pessebres “Arcàngel de la Catedral”, que enguany torna renovat amb un nou format per tal d’apropar-lo a tothom. En aquesta 33a edició, l’activitat s’ha adaptat als nous temps i la participació al concurs serà virtual. Hi podran participar persones particulars i entitats o col·lectius, que hauran de fer arribar les fotografies del seu pessebre abans del 27 de desembre a l'adreça electrònica participacio@ajgirona.cat. El dia 6 de gener de 2023 es publicarà al web de l’Ajuntament la llista de premiats i premiades i el dia 9 de gener, a les 19.30 h, es lliuraran els premis a la Sala d’Actes del Caixafòrum Girona. Podeu consultar les bases del concurs en aquest enllaç.

A banda, els museus i els centres cívics de la ciutat tindran un paper protagonista en la programació de Nadal, amb l’organització de tallers infantils, espectacles i altres propostes relacionades amb les festes. Completaran les activitats les cercaviles nadalenques amb la Marxing Band i la passejada i pastorets amb la Mula Baba, entre altres. Aquest any, la programació de Nadal va arrencar divendres passat, dia 25 de novembre, amb l’encesa de llums de Nadal, i finalitzarà a mitjans del mes de gener.

Podeu consultar tota la programació al web www.girona.cat/nadal.


Autor: Redacció


#girona


#girona






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...