Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Girona participarà en la Marató de Donants de Sang entre el 13 i el 20 de gener aquest 2023

Actualitat Girona  -  10/01/2023  -  14:38

L’objectiu és recuperar els nivells òptims de reserves després de les festes de Nadal i en plena temporada de grip


Presentació Marató de sang

Presentació Marató de sang



L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, juntament amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; el president del Banc de Sang i Teixits, Andreu Mas-Colell, i la receptora de sang i supervivent d’un càncer de mama amb 24 anys, Marta Gilart, han presentat aquest matí la Marató de Donants de Sang de Catalunya 2023. La campanya d’enguany tindrà lloc del 13 al 20 de gener i a Girona tindrà com a punt central l’Hospital Josep Trueta.

L’objectiu de la iniciativa és arribar a les 10.000 donacions en una setmana i poder remuntar les reserves de sang, afectades per les festes de Nadal i en plena temporada de grip.

En la roda de premsa d’avui, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha fet una crida a tots els gironins i gironines perquè actuïn amb generositat i participin en la Marató “La Marató de sang és una ocasió molt bona per sentir-se feliç i per fer feliç als altres. Animo tothom a donar sang, un gest molt senzill, però que és una gran acció per ajudar-nos entre tots i totes”, ha destacat Madrenas.

Sota el lema “Donar sang sona bé”, enguany, la campanya gira entorn els àudios de Whatsapp i la força que aquests tenen per animar més persones a apuntar-se a la donació. A través d’àudios de persones conegudes, com la model Judit Mascó, el meteoròleg Tomàs Molina o l’actor Jordi Sanchez, entre altres; de persones que han necessitat sang, i de persones implicades en la donació, la intenció és omplir les converses de Whatsapp amb notes de veu animant a donar sang. I és que 9 de cada 10 catalans utilitzen aquesta aplicació com a eina principal de comunicació i només el 2 % d’aquests són donants.

Aquests dies es podrà donar sang als principals hospitals i hi haurà més de 60 punts de donació repartits arreu del territori, on també es troben les comarques gironines. La donació a l’Hospital Josep Trueta es podrà fer cada dia entre el 13 i el 20 de gener (excepte diumenge), de 9 a 19.30 h. També es podrà donar sang de forma extraordinària el divendres 13 de gener, de 9 a 14 h, al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona.

La Marató és considerada com la campanya de donació de sang més gran de l’any, i compta amb el suport dels principals ajuntaments de Catalunya, de la Federació Catalana de Donants de Sang i de la Creu Roja, entre altres entitats.

Cal destacar que 3 de cada 10 transfusions de sang que requereixen els pacients són per a tractaments de càncer. De fet, aquest tipus de malalties són les que més sang consumeixen, per davant de les malalties de l’aparell digestiu, com hemorràgies intestinals, i la salut cardiovascular, com els infarts. Gràcies a les donacions s’han pogut assegurar tots els tractaments de les persones malaltes, i en cap moment ha faltat sang als hospitals catalans.

Per donar sang cal reservar cita prèvia a l’enllaç donarsang.gencat.cat. Al mateix web s’hi pot trobar més informació i tots els missatges de veu de persones conegudes animant a donar sang.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...