Notícies més llegides



La Selva


Sant Joan les Fonts

El Consell de la Selva produeix cinc vídeos per donar a conèixer Les rutes de Vescomtat de Cabrera a la comarca

La Selva  -  07/03/2023  -  16:13

L’edició d’aquests vídeos permet difondre com s’estructurava aquest poderós territori a l’Edat Mitjana i conèixer el seu destacat patrimoni arquitectònic de primer nivell




El Consell Comarcal de la Selva, en el marc del projecte Producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera, ha produït cinc vídeos per donar a conèixer les diferents rutes patrimonials que transcorren pels municipis participants d’aquest projecte i per difondre els 38 elements vinculats al patrimoni arquitectònic dels Cabrera.

Les rutes del Vescomtat consisteixen en cinc itineraris d’autodescoberta que permeten descobrir el vescomtat de Cabrera, una de les senyories feudals més influents de l’època, amb un extens i poderós domini que es va estendre a partir de la comarca de la Selva, cap a zones del Vallès, Maresme, Osona i la Garrotxa.

L’edició d’aquests vídeos permet difondre com s’estructurava aquest poderós territori a l’Edat Mitjana i conèixer el seu destacat patrimoni arquitectònic de primer nivell (castells, ermites, muralles, monestirs, viles fortificades...) que es complementa amb un interessant patrimoni immaterial (llegendes, festes, tècniques tradicionals...).

Les rutes del Vescomtat s’articulen a través d’aquests cinc eixos temàtics: Ruta militar: Guerra i política a l’edat mitjana; Ruta religiosa: La dimensió espiritual; Ruta administrativa: El govern d’un territori medieval; Ruta comercial: Preparats per als nous temps; i Descobreix en Vescomtat.

A través de les cinc rutes, els visitants poden descobrir els 38 elements patrimonials, amb un relat que els enllaça, amb cartelleres i tòtems explicatius, centres d’interpretació per a visitar i recreacions audiovisuals, situades en un dels elements patrimonials de la ruta, que ajuden a completar el coneixement històric que es vol mostrar. A més a més, a cadascuna de les rutes presenten dos personatges històrics que acompanyen al visitant en la seva descoberta.

Aquests nou cinc vídeos produïts son accessibles a través d’uns codis QR instal·lats en les cartelleres d’inici de cada ruta.

El vicepresident primer i responsable del projectes de l'ens selvatà, Pere Garriga, ha explicat: “El projecte FEDER “Producte turístic cultural Vescomtat de Cabrera” ha estructurat una proposta de caire cultural i turístic al voltant del llegat patrimonial i del relat històric del Vescomtat de Cabrera a la comarca de la Selva. Tal com ha explicat Garriga, aquest projecte té com a l’objectiu posar en valor el patrimoni material i immaterial del Vescomtat de Cabrera localitzat a la comarca; generar una proposta conjunta potent per atraure nous públics culturals i turístics als municipis participants de la comarca; i promoure l’activitat cultural i econòmica entorn dels recursos vinculats al Vescomtat.

Aquest projecte d’abast comarcal, té un fort impacte territorial, perquè engloba un gran número d’elements patrimonials de la comarca i els dona a conèixer de forma conjunta, a la vegada que ens obre les portes a una oportunitat de futur a través de l’ampliació a nous territoris i la integració de nous elements patrimonials.

En l’actualitat, els municipis participants del projectes son: Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, i Vidreres.

Enllaços de les noves cinc rutes:


Autor: Redacció


#laselva


#laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...