Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

L’Ajuntament de Banyoles presenta el Pla d’inversions turístiques sostenibles

Pla de l'Estany  -  07/03/2023  -  14:09

El projecte, amb una horitzó a tres anys, es finançarà amb 2,3 milions d’euros dels fons europeus Next Generation. El cicloturisme i l’aigua, amb l’entorn natural, seran els eixos principals del pla




L’Ajuntament de Banyoles ha presentat aquest vespre en un acte a l’Auditori de l’Ateneu el nou Pla d’inversions turístiques 2023-2025. El pla, que es finança amb una inversió de 2,3 milions d’euros procedents dels fons europeus Next Generation, inclou una vintena d’actuacions vinculades al cicloturisme, a l’entorn natural i la gestió de fluxos de visitants, que s’executaran en un termini de tres anys.

El nou pla d’inversions turístiques persegueix un triple objectiu. En primer lloc, es vol promoure un model de desenvolupament turístic sostenible, competitiu i intel·ligent que permeti consolidar Banyoles com a destinació líder a nivell de turisme lúdico-esportiu. També es vol diversificar l’oferta cap a un turisme slow i soft vinculat al benestar, l’aigua, la natura i la cultura amb una oferta de productes turístics atractius, especialitzats i segmentats que enllacin l’Estany amb el centre de la ciutat. 

A més, a través de les diferents inversions previstes, es vol posicionar Banyoles com La Ciutat de l’Aigua, una destinació verda que fomenta un estil de vida saludable promovent una descoberta activa dels recursos més enllà de l’estany per a diferents públics i que permeti posicionar la destinació com a un imprescindible de Catalunya durant tot l’any. 

El pla, que preveu una inversió de 2.265.000 euros, s’estructura en quatre grans eixos: la destinació esportiva que aposta pel cicloturisme, la mobilitat sostenible, els paisatges de l’estany i l’entorn i l’aigua, com a element sense el qual no s’entén el naixement i posterior desenvolupament econòmica i social de la ciutat. El projecte inclou divuit actuacions com la construcció de nous carrils bici per ampliar la xarxa ciclable, connectant la vida verda, el centre històric de la ciutat i l’Estany; la construcció d’un gran parc d’aigua, la millora de la zona esportiva de l’estany o la construcció d’un aparcament per a autocaravanes, a més de videomapping en espais del Barri Vell o la incorporació de senyalització turística intel·ligent, entre altres. 

En l’acte de presentació, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha destacat que “el pla permetrà posar en valor dos grans elements estratègics de la ciutat com són l’aigua i l’ús de la bicicleta”. En aquest sentit, l’alcalde ha remarcat que “l’aposta que fem per avançar cap a un model turístic amb una oferta sostenible també beneficiarà els veïns i veïnes de Banyoles amb noves infraestructures que seran pròpies de la ciutat, a l’hora que la fem més atractiva i competitiva com a destinació turística”. 

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, ha explicat que el pla “permetrà diversificar l’oferta de productes turístics i descongestionar la zona de l’Estany, millorar la sostenibilitat i la gestió del patrimoni natural amb noves pautes de consum i de mobilitat, millorar la competitivitat i incorporar la digitalització en la gestió dels recursos, les infraestructures i els productes turístics”. 

Banyoles és una de les dues úniques ciutats de la demarcació de Girona (l’altra és Figueres) que ha rebut finançament en la segona convocatòria del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions 2022. L’objectiu d’aquests plans és donar finançament als municipis amb vocació turística perquè puguin modernitzar, transformar i fer més competitives les seves infraestructures i serveis d’ús turístic. En total, Catalunya gestionarà 83 milions d’euros dels fons Next Generation.

 

DOCUMENT DE LA PRESENTACIÓ DEL PLA D'INVERSIONS TURÍSTIQUES A BANYOLES 2023-2025


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...