Notícies més llegides



Esports


La Molina

Evenepoel s’iguala amb Roglic a La Molina

Esports  -  22/03/2023  -  22:21

Primoz Roglic manté el liderat de la Volta a Catalunya 2023 empatat a temps amb el campió del món després de les dues etapes dels Pirineus


La Volta

La Volta



El campió del món Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) ha estat aquest dimecres 22 de març el vencedor de la tercera etapa de la Volta a Catalunya 2023, la segona etapa de muntanya consecutiva amb 180,6 quilòmetres entre Olost i l’estació d’esquí de La Molina. Primoz Roglic (Team Jumbo Visma), segon a l’etapa, es manté en el liderat empatat a temps amb el belga, mantenint vibrant un duel al qual encara li queden quatre etapes per endavant, inclosos el final en altura de Lo Port i la sempre emocionant jornada final de Barcelona.

El municipi d’Olost, una seu inèdita en la centenària història de la Volta a Catalunya, era l’escenari de la sortida d’una tercera etapa que es preveia una de les més decisives de l’edició, amb l’encadenat de ports de muntanya en la seva part final del Coll de Coubet (1a categoria), el Coll de la Creueta (categoria especial) i La Molina (1a categoria), final on quatre vencedors de la Volta han aconseguit alçar els braços en la última dècada.

Ha marcat l’inici d’etapa una escapada d’alt nivell escalador amb el segon classificat de la passada edició, Richard Carapaz (EF Education-EasyPost), que havia perdut temps en l’etapa anterior a Vallter, Guillaume Martin (Cofidis), Maxim Van Gils (Lotto-Dstny) i Jefferson Cepeda (Caja Rural-Seguros RGA), als quals posteriorment se’ls han sumat Simone Petilli (Intermarché-Wanty-Circus), que ha aconseguit fer-se amb el liderat de la classificació de la muntanya, el campió italià Filippo Zanna (Team Jayco-Alula) i Niklas Eg (Uno-X Pro Cycling Team).

Com era d’esperar, el Coll de la Creueta (categoria especial) ha fet una important selecció tant a l’escapada, que s’ha quedat tan sols amb Carapaz, Martin i Van Gils com a ciclistes més destacats, com en el grup del líder, en què l’equip Soudal-Quick Step del campió del món Remco Evenepoel ha marcat un important ritme que ha deixat el grup de favorits en prou feines una vintena d’unitats. Finalment, Maxim Van Gils (Lotto-Dstny) ha estat l’últim escapat en resistir al peu de l’ascens final a La Molina.

Ja a la pujada final, el campió del món Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) ha llançat un atac a 4,5 quilòmetres de l’arribada que tan sols ha pogut seguir el líder de la cursa, Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma). El gran duel presagiat per aquesta 102a Volta Ciclista a Catalunya ha viscut un nou capítol, aquest cop amb victòria del belga, que gràcies a l’última arrancada que ha deixat enrere a Roglic i a les bonificacions es situa al mateix temps que l’eslovè, amb Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) en tercera posició a 19 segons.

Després de la victòria de Roglic a Sant Feliu de Guíxols i la d’Evenepoel a La Molina, queden quatre etapes més per cotinuar amb l’emocionant batalla. Feia 22 anys que el vigent campió del món no guanyava una etapa a la Volta a Catalunya, després que el letó Romans Vainsteins s’emportés una etapa a l’esprint a l’edició de 2001.

Després d’aquest emocionant inici de Volta a Catalunya 2023, la cursa continuarà aquest dijous 23 de març amb l’etapa més llarga d’aquesta edició, una jornada de 188,2 quilòmetres amb sortida a Llívia i arribada a Sabadell, on s’espera una possible arribada a l’esprint a l’Eix Macià després de superar tres ports de muntanya en el recorregut.


Autor: Redacció


#lavolta


#lavolta





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...