Notícies més llegides




La Selva


Vidreres

Vidreres ja té operativa una altra instal·lació fotovoltaica per autoconsum

La Selva  -  23/03/2023  -  14:57

Amb aquesta instal·lació ja són dues les estacions fotovoltaiques en equipaments municipals




L'Ajuntament de Vidreres continua apostant per les energies renovables pel que acaba de posar en funcionament una nova instal·lació fotovoltaica per autoconsum.

Aquesta nova instal·lació es troba a la terrassa de l'ajuntament vell i dona servei al sistema de bombeig d'aigua d'aquest edifici.

El projecte ha volgut aprofitar tota la superfície de les terrasses de l'edifici per poder-hi instal·lar plaques solars i l'inversor, reduint així la despesa energètica que suposen les bombes que envien aigua als dipòsits municipals.

A banda d'aquesta instal·lació, també s'han optimitzat les freqüències i les hores de funcionament de les mateixes per tal que coincideixin amb les hores diürnes aprofitant així el 100% de l'energia.

Amb aquesta instal·lació ja són dues les estacions fotovoltaiques en equipaments municipals. Ja fa prop de dos anys es van instal·lar les primeres plaques solars a l'Ajuntament que han permès estalviar sobre un 35% de l'energia generada. A banda, també cal tenir en compte la comunitat energètica que entrarà en funcionament la propera primavera.

Aquesta millora suposa un nou pas endavant per l'assoliment del compromís 2030, contribuint així a frenar el canvi climàtic tot reduint la factura elèctrica d'aquest equipament al voltant d'un 25%.

El compliment de l'Agenda 2030 i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per les Nacions Unides per frenar el canvi climàtic, entre d'altres, desenvolupa línies estratègiques marcades per aconseguir abans del 2030 l'adopció de mesures urgents per combatre el canvi climàtic.

Amb aquest objectiu a l'horitzó, la política de sostenibilitat de l'ajuntament al voltant de les energies renovables, també del canvi d'enllumenat a led, optimització de tancaments... acosta el municipi al compliment d'aquest objectiu en el termini pactat.

La comunitat energètica

El passat hivern es va muntar una instal·lació d'ús compartit en l'àmbit publicoprivat sobre el pavelló poliesportiu i que alimentarà diferents equipaments municipals (el mateix pavelló i l'antic escorxador) a banda d'habitatges de la zona.

El projecte permetrà que, mitjançant el pagament d'una quota mensual, els veïns interessats puguin consumir electricitat procedent d'aquestes plaques solars sense necessitat d'haver de fer cap instal·lació a les seves llars. Així doncs, els costos són compartits entre els veïns i veïnes del consistori, ja que s'utilitza el mateix inversor, cablejat i suports. La utilització d'aquesta energia també aporta avantatges econòmics als vidrerencs i vidrerenques: el sistema aplica descomptes a la factura de la llum, depenent de la potència contractada i l'ús que es fa de l'energia. Amb tot s'han percebut estalvis al voltant del 30% de l'energia consumida en una llar estàndard.


Autor: Redacció


#vidreres


#vidreres





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...