Notícies més llegides




Esports


Molins de Rei

Kaden Groves repeteix triomf a Molins de Rei després d’un nou duel Roglic-Evenepoel

Esports  -  25/03/2023  -  23:06

La Volta a Catalunya 2023 es decidirà demà a les rampes del Castell de Montjuïc


La Volta

La Volta



Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) ha aconseguit la seva segona victòria d’etapa a la Volta a Catalunya 2023 en la sisena jornada disputada aquest dissabte 25 de març entre Martorell i Molins de Rei. L’australià, que ja havia guanyat dos dies abans a Sabadell, ha demostrat la seva velocitat amb un emocionant triomf després d’una etapa trencacames que ha ofert un nou capítol del duel entre el líder Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) i el campió del món Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step).

L’escenari per aquesta sisena etapa de la 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya era obert a sorpreses, en una etapa de 174,1 quilòmetres amb sortida des de Martorell, Ciutat Europea de l’Esport 2023, i arribada Molins de Rei, amb un recorregut ple de trampes i l’ascens a l’Alt de la Creu d’Aragall (2a categoria) en els últims 30 quilòmetres d’etapa.

S’han necessitat gairebé 100 quilòmetres per formar l’escapada del dia a causa dels continus atacs des del pilot en el terreny trencacames que ha portat al pilot de la Volta a Catalunya fins a terres lleidatanes. Justament, a l’esprint intermedi de les Terres de Lleida (km 66,1), amb el pilot encara junt, els dos grans protagonistes d’aquesta Volta han donat pistes que la seva batalla continuaria en el dia d’avui disputant les bonificacions, amb el líder Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) guanyant per l’esprint davant de Remco Evenepoel, sumant un segon més al seu avantatge al capdavant de la classificació general.

Geoffrey Couche (Ag2r Citröen), Carlos Verona (Movistar Team), Oscar Onley (Team DSM), Fausto Masnada (Soudal-Quick Step), Jonas Gregaard (UNO-X Pro Team) i Simone Velasco (Astana-Qazaqstan) han format el grup d’escapada, però no han tingut opcions davant l’empenta del gran grup, un dia més decidit a continuar oferint un gran espectacle durant tota la setmana de la cursa UCI WorldTour catalana.

El català Marc Soler (UAE Team Emirates), que continua fent una Volta de menys a més i s’ha alçat ja a la quarta posició de la classificació general, ha estat el primer en atacar a les primeres rampes de l’Alt de la Creu d’Aragall (2a categoria), que es coronava a 27 quilòmetres de la línia de meta. Un moviment al qual no ha trigat a respondre el campió del món Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), que no desaprofitarà qualsevol ocasió per posar a prova al líder de la cursa.

En el descens direcció a l’esprint intermedi de Pallejà, Evenepoel ha arribat al cap de cursa amb Roglic a roda, buscant consolidar una escapada en la qual al líder de la cursa no ha volgut col·laborar. Rendint-se en la seva particular partida de pòquer, s’han deixat atrapar abans de l’esprint bonificat, en el qual el campió del món ha donat resposta al duel d’uns quilòmetres enrere emportant-se la primera posició per davant de Roglic.

Tot apuntava doncs a una arribada a l’esprint a Molins de Rei en grup reduït a una cinquantena de ciclistes després dels focs d’artifici. I a la vila baixllobregatina, malgrat haver punxat roda a 4 quilòmetres de la línia de meta, l’australià Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) ha aconseguit repetir el seu triomf a l’esprint aconseguit dos dies abans a Sabadell, derrotant al francès Bryan Coquard (Cofidis) i al neerlandès Ide Schelling (Bora-hansgrohe).

Així doncs, la Volta a Catalunya 2023 té la seva resolució oberta abans de l’etapa final d’aquest diumenge amb sortida i arribada a Barcelona, amb pas per l’Alt de Begues (2a categoria) abans de tornar a la capital per afrontar les sis pujades al Castell de Montjuïc (2a categoria) que decidiran la cursa. Abans de la batalla final, Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) lidera la classificació general amb 10 segons sobre el campió del món Remco Evenepoel i 1:07 sobre el portuguès Joao Almeida (UAE Team Emirates).


Autor: Redacció


#lavolta


#lavolta





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...