Notícies més llegides



La Selva


Sant Feliu de Buixalleu

El castell de Montsoriu protagonista del programa número 1000 d'En guàrdia! de Catalunya Ràdio

La Selva  -  25/04/2023  -  09:06

El programa "En guàrdia!" a la sala noble del castell de Montsoriu el dijous, dia 27 d'abril




l castell de Montsoriu és un dels monuments que s'ha escollit per celebrar els 1.000 programes del programa d'"En guàrdia!" de Catalunya Ràdio. "En guàrdia!", dirigit i presentat per Enric Calpena, es gravarà al castell de Montsoriu el pròxim dijous, 27 d'abril, per parlar de l'edat mitjana a través de la família dels Cabrera.

Coincidint en el fet que és un dijous i el castell està obert al públic, els oients del programa que ho vulguin podran accedir a les dependències del castell de Montsoriu gratuïtament. Amb tot, i per a un funcionament correcte, cal que enviïn un missatge al correu info@montsoriu.cat. El programa, que es farà a la sala noble del castell, està previst que es gravi durant el matí.

Al programa de Montsoriu hi haurà com a convidats en Jordi Tura i en Toni Virgili que conversaran amb el director del programa Enric Calpena. Prèviament, el director i els seus col·laboradors faran una visita guiada al castell acompanyats per l'arqueòleg, Quim Mateu.

La celebració dels 1.000 programes d '"En guàrdia!" consisteix a enregistrar cinc capítols fora de l'estudi que serviran per fer un recorregut per la història del territori. La setmana passada va començar la gravació amb la prehistòria, i es va centrar al jaciment arqueològic de Capellades (Anoia). S'enceta així un recorregut per tot el territori que acabarà en un acte al Museu d'Història de Barcelona al juny. Aquesta setmana, la gravació serà al castell de Montsoriu, Arbúcies (Selva), per parlar de l'edat mitjana a través de la família dels Cabrera. El 4 de maig, el programa posarà el focus en l'edat moderna, des de l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell, a Mollerussa (Pla d'Urgell), i analitzarà el fenomen del bandolerisme. Pel que fa a l'edat antiga, es traslladarà a Tarragona, al Fòrum Provincial de Tàrraco (Tarragonès), el 9 de maig.

L'últim programa per tancar la celebració es farà al juny des del Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), amb la participació de representants de les diverses institucions que divulguen i investiguen la història a Catalunya.

El programa "En guàrdia!", dirigit i presentat per Enric Calpena, amb la col·laboració del catedràtic d'història Josep M. Solé i Sabaté, compta amb la veu d'experts i reviu el passat gràcies a dramatitzacions de texts originals o adaptacions, tant en format pòdcast com en l'emissió per antena de Catalunya Ràdio, de 15.00 a 16.00 h, cada diumenge.


Autor: Redacció


#castell #montsoriu #laselva


#castell #montsoriu #laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...