Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

L’Ajuntament de Girona acull l’acte de cloenda del programa 'No et fumis la salut' de la Fundació Oncolliga

Actualitat Girona  -  31/05/2023  -  15:17

Més de 3.500 alumnes han participat en l’activitat durant el curs 2022-2023


Acte “No et fumis la salut

Acte “No et fumis la salut"



L’Ajuntament de Girona ha acollit avui, coincidint amb la celebració del Dia Mundial Sense Tabac, l’acte de cloenda del programa “No et fumis la salut" de la Fundació Oncolliga. Un total de 3.511 alumnes de primer d’ESO de les comarques gironines han assistit durant aquest curs acadèmic a les xerrades que l’entitat ofereix cada any als instituts dins del projecte amb l’objectiu d’alertar les persones joves sobre els riscos que comporta el consum del tabac.

L’acte ha comptat amb la participació de la regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau; la gerent d’Oncolliga, Paqui Badosa; el cap del Servei de Promoció de la Salut a Girona, Carles Mundet, i l’adjunt de direcció dels Serveis Territorials de Girona del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Xavier Vilà.

El programa, que aquest curs celebra 25 anys de trajectòria, s’ha renovat per fer-lo més participatiu aquest curs. El tradicional concurs de relats i il·lustracions de samarretes s’ha substituït per un concurs de vídeos i avui s’ha fet l’entrega de premis a les persones guanyadores en un acte celebrat al consistori. 

D’entre tots els vídeos presentats (28 propostes provinents de nou centres), un jurat format per professionals de la Fundació Oncolliga Girona ha triat els tres treballs guanyadors: 1r premi per al vídeo “Sigues llest”, de l’escola Vilagran de Salt, dotat amb 600 euros; 2n premi per a un vídeo presentat per alumnes de l’Institut El Pedró, de l’Escala, dotat amb 400 euros, i 3r premi per al vídeo “I tu, què tries?”, de l’escola Vilagran, dotat amb 200 euros. Els premis s’han entregat avui en l’acte de cloenda del projecte.

El tabac continua essent la segona droga més consumida per les persones joves, per darrere de l’alcohol, si bé els resultats de l’Estudes 2021 confirmen que s’ha registrat un descens en el consum respecte al 2019. Tot i això, cada cop més joves s’inicien en l’hàbit de fumar a través de la cigarreta electrònica, pretesament més saludable malgrat que la majoria d’aquests dispositius contenen nicotina. El 44% de les persones joves a partir dels 14 anys comencen a experimentar amb les cigarretes electròniques i el 94% creu que un consum esporàdic d’aquest tipus de cigarretes és poc problemàtic.

El programa “No et fumis la salut” es va posar en marxa el curs 1998-1999 i des d’aleshores s’ha anat introduint en bona part dels centres d’educació secundària de la demarcació de Girona. Des de la Fundació Oncolliga Girona es valora molt positivament la implantació d’aquesta proposta educativa, que en aquest curs 2022-2023 ha estat seguida per un total de 3.511 alumnes de 46 centres educatius. En total, han estat 130 xerrades en un nou format més participatiu, en el qual es parla de les diferents maneres de consumir nicotina, fumada o amb vapor.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...