Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

El Festival Z programa 17 projectes escènics del 6 al 9 de juliol a Girona i Salt

Actualitat Girona  -  01/06/2023  -  14:29

En aquesta edició, l’esdeveniment treballarà sota el lema “Unicorns a la vista!” per celebrar, reivindicar i visibilitzar la pluralitat i diversitat que existeix en el món de les arts escèniques amb dos cercles de debat i reflexió amb aquests temes com a protagonistes


Presentació Festival Z

Presentació Festival Z



El Festival Z ha programat 17 projectes escènics i diferents activitats del 6 al 9 de juliol a Girona i Salt. En aquesta edició, el festival treballa sota el lema “Unicorns a la vista!” per celebrar, reivindicar i visibilitzar la pluralitat i la diversitat que existeix en el món de les arts escèniques amb dos cercles de debat i reflexió amb aquests temes com a protagonistes.

Aquest matí ha tingut lloc la presentació del festival a càrrec del vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona en funcions, Quim Ayats; el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona en funcions, Albert Piñeira; el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona, Josep Calataiud; la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Salt en funcions, Núria Heras; la coordinadora d’activitats professionals del Festival Z, Eva Ferré, i representants de les companyies que participen en l’esdeveniment.

Aquest any, el festival incrementa el nombre d'espais d'exhibició i es passarà dels sis del 2022 als vuit escenaris d’aquest any. Concretament, la programació del Festival Z es podrà veure al Teatre Municipal de Girona, la Sala La Planeta, la plaça del Pallol, el Centre Cívic Sant Narcís, El Canal - Centre d'Arts Escèniques, l’Escola Universitària ERAM - Centre adscrit a la Universitat de Girona, el passeig de Teresa Pons Tomàs, de Salt, i la Casa Marès de Pujals dels Cavallers, al Pla de l'Estany.

La programació escènica del Festival Z acollirà 17 projectes molt diversos: 7 espectacles, 4 creacions en procés i 6 embrions escènics. A més, comptarà amb diferents padrines, professionals estratègiques obertes a la creació jove, per generar sinergies amb les companyies convidades. Entre les novetats d'enguany, el festival col·labora amb el centre d'investigació escènica C.I.N.E. i el Festival Ciclop de Sineu de les Illes Balears.

D’altra banda, el Festival Z ha programat diferents activitats professionals que giraran al voltant del lema “Unicorns a la vista!”. L’esdeveniment acollirà cercles de debat i reflexió, així com activitats professionals centrades en l'actualitat de la creació escènica emergent. Aquestes activitats permeten que s'estableixin vincles i complicitats entre professionals i joves companyies.

Més enllà de donar visibilitat a artistes i companyies joves de menys de trenta anys que estiguin treballant en l'àmbit de les arts en viu, el Festival Z es projecta com una plataforma que acompanya i impulsa a persones joves creadores escèniques durant tot l'any a través d’un mentoratge que es tradueix en l'oferta de càpsules formatives per a les companyies. Una altra de les particularitats del festival és el fet d'acostar als seus públics embrions escènics, assajos oberts de peces en procés de creació i espectacles ja acabats. Per situar i contextualitzar tota l'oferta artística en procés, oferint una mediació després de cada mostra, es comptarà amb la col·laboració de la gestora cultural, comissària i vicepresidenta del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CONCA), Margarida Troguet i Taüll.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...