Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

El Teatre Municipal de Girona acull l'obra 'El que callem' protagonitzada per alumnes de l'Institut Santa Eugènia

Actualitat Girona  -  05/06/2023  -  14:51

"Escoles Planter" és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Girona, que ha acollit prop de 200 alumnes a l'Institut Santa Eugènia


Projecte

Projecte "Escoles Planter"



Aquest dijous, 8 de juny, a les 12.30 hores, el Teatre Municipal de Girona serà l'escenari de l'estrena de l'obra "El que callem", protagonitzada pels alumnes de l'Institut Santa Eugènia. Aquest espectacle és el resultat del treball fet pels estudiants en col·laboració amb la creadora escènica Mercè Vila Godoy, en el marc del projecte "Escoles Planter".

"Escoles Planter" és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Girona, que ha acollit prop de 200 alumnes a l'Institut Santa Eugènia. A través d'aquest programa de mediació artística, desenvolupat per l'Associació ConArte Internacional, s'han establert vincles i s'ha reforçat la relació entre l'educació i la cultura al territori.

"El que callem" és una mostra artística que dona veu als joves de l'institut, els quals durant dos cursos han après a expressar-se, comunicar-se, concentrar-se, compartir, sentir i respectar mitjançant diferents llenguatges artístics com el teatre, la dansa i el circ. Amb l'acompanyament de Mercè Vila Godoy, aquest grup d'alumnes ha treballat la confiança, el respecte, l'empatia, l'autoconeixement i altres valors importants. També han comptat amb la col·laboració dels artistes Glòria Sirvent, Neus Masó, Elena Masó i Marcel Aguilar, així com de la docent Anna Planas.

Durant l'adolescència, ens enfrontem a canvis crucials, tant físics com mentals, que poden generar una certa rebel·lia. "L'adolescència és una etapa complexa. Les nostres mentes i els nostres cossos s'oposen als canvis, i per als adults que ens envolten pot resultar difícil entendre les nostres reaccions a aquests canvis", explica Hiba Abboud Sahli, una de les alumnes participants.

Aquesta és la segona edició del projecte "Escoles Planter" a l'Institut Santa Eugènia, amb la participació dels alumnes de segon i tercer d'ESO. Seran aquests estudiants els que pujaran a l'escenari del Teatre Municipal per compartir amb el centre educatiu i el públic un collage d'emocions, a través de les seves paraules, històries, mirades, moviments i jocs.

"Escoles Planter" és un projecte de mediació artística ideat per l'Associació ConArte Internacional, i és impulsat a l'Institut Santa Eugènia pel Teatre Municipal i el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Girona. Aquest projecte s'emmarca en el programa Nexe del consistori, que té com a objectiu incorporar aprenentatges artístics, científics i literaris als centres educatius per millorar les oportunitats educatives, fomentar l'èxit escolar i desenvolupar la funció educativa de la cultura mitjançant l'establiment d'aliances transversals amb els equipaments municipals.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...