Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

L’Ajuntament de Girona lliura els premis del concurs dels Jocs Florals de secundària

Actualitat Girona  -  06/06/2023  -  16:26

Aquest concurs dels Jocs Florals de secundària promou i reconeix la creativitat i el talent literari dels joves gironins, fomentant l'amor per les lletres i l'expressió artística


concurs dels Jocs Florals

concurs dels Jocs Florals



Aquest matí, l’Ajuntament de Girona ha celebrat l'entrega de premis de la 43a edició del concurs dels Jocs Florals de secundària al Saló de Descans del Teatre Municipal de la ciutat. Aquest esdeveniment, organitzat pel consistori, ha congregat un total de 21 alumnes de 10 centres educatius diferents de Girona, que han estat guardonats per les seves destacables aportacions literàries.

Enguany, el concurs ha rebut un total de 126 composicions d'alumnes provinents gairebé de tots els instituts de Girona, demostrant l'interès i la participació actius en el foment de la cultura literària entre els joves.

En el primer cicle d'ESO, els premis en la categoria de poesia han estat atorgats a M. Pou, de l'Institut Vicens Vives (Flor Natural), J. Fernández, de l'Institut Ermessenda (Englantina), i N. Domènech, de l'Escola Les Alzines (Viola). Pel que fa a la categoria de prosa, s'ha concedit el tercer premi ex aequo a N. Ayats, de l'Escola Vedruna, i C. Doltra, de l'Institut Santiago Sobrequés, mentre que el segon premi ha recaigut en O. Torrellas, de l'Institut Ermessenda, i el primer premi en A. Sánchez, de l'Institut Ermessenda.

En el segon cicle d'ESO, els guanyadors en poesia han estat C. Gordillo, de l'Escola Maristes (Flor Natural), B. Martí, de l'Escola La Salle (Englantina), i M. Ramió, de l'Escola Bell-lloc del Pla (Viola). En prosa, els premis han estat concedits a T. Plana, de l'Escola Maristes (accèssit), O. Fontàs, de l'Escola Maristes (tercer premi), R. Diez, de l'Institut Ermessenda (segon premi), i L. Bacardit, de l'Escola Vedruna (primer premi).

Pel que fa als guanyadors dels estudis postobligatòris, en la categoria de poesia s'ha produït un empat entre N. Massegur, de l'Escola Vedruna, i J. Ortiz, de l'Escola Montessori. En la categoria de prosa, s'ha atorgat el tercer premi a R. Maeso, de l'Escola Vedruna, el segon premi a M. Jaen, de l'Institut Santiago Sobrequés, i el primer premi a G. Vidal, de l'Escola Montessori Palau.

L'acte de lliurament dels premis ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Girona en funcions, Marta Madrenas, el regidor d'Educació, Infància i Esports de l'Ajuntament de Girona en funcions, Àdam Bertran, així com del jurat del concurs format per l'inspector d'educació del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Lluís Hernández, la catedràtica de Filologia Llatina de la Universitat de Girona, Maria Àngela Vilallonga, la representant dels centres de secundària, Mònica Forroy, i la directora de la Biblioteca Just M. Casero de Girona, Lídia Salvador. L'acte ha estat acompanyat per una actuació musical a càrrec del grup de batxillerat artístic de l'Institut Santiago Sobrequés, dirigit per les professores Carina Nadal i Laia Amagat, que ha amenitzat la jornada.

Aquest concurs dels Jocs Florals de secundària promou i reconeix la creativitat i el talent literari dels joves gironins, fomentant l'amor per les lletres i l'expressió artística.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...