Notícies més llegides



Maresme


Blanes

Policia Local i Mossos d’Esquadra mantindran efectius a la zona d’oci nocturn de Blanes.

Maresme  -  14/07/2015  -  13:29

La Junta de Seguretat detecta una davallada dels actes incívics durant les primeres setmanes d’estiu.


Aj.Blanes

Aj.Blanes




La Junta de Seguretat Local ha realitzat la reunió de treball d’aquest mes de juliol i ha constatat que s’han reduït els casos de comportaments incívics que se centren majoritàriament a la zona d’oci nocturn d’Els Pins, i que també afecten el barri de La Plantera.

Durant la reunió de treball es va avançar que, de cara a la tardor, es prepararà una actuació conjunta per part de les dues administracions –Ajuntament i Generalitat- per millorar la seguretat en el municipi en general. També s’incidirà més en concret en la resolució de la problemàtica dels actes incívics i contra la convivència ciutadana als Pins i La Plantera.

La trobada la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior de la Generalitat a Girona, Albert Ballesta, i hi van participar representants de totes les forces policials i de seguretat que operen al territori, principalment a Blanes: Policia Local i Protecció Civil de Blanes, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional i l’Agrupació de Defensa Forestal de la Selva Marítima. També van assistir-hi el nou cap de la Regió Policial de Girona dels Mossos d’Esquadra, el comissari Josep Solà, i la regidora de Seguretat i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, Pepa Celaya.

Tant l’alcalde com el director dels Serveis Territorials van coincidir en parlar de responsabilitat compartida, així com que la resolució de la problemàtica dels actes incívics no passa únicament per continuar mantenint efectius policials a la zona. Sobre aquesta darrera qüestió, es va parlar sobre les noves eines i recursos administratius que suposa la nova Llei d’Espectacles Públics.

Mentrestant, es continuarà incidint especialment amb els efectius policials, als quals s’hi han afegit ara els reforços d’estiu. La idea d’emplaçar aquesta actuació intensiva conjunta de cara a la tardor és perquè es considera que durant l’estiu la situació demogràfica i social que hi ha a la zona d’oci nocturn –per la major presència de turistes i visitants- no és la que habitualment es dóna al llarg de l’any i, per tant, no reflectiria la realitat quotidiana.

Descens del nombre d’actes incívics detectats

Durant la Junta de Seguretat Local els inspectors en cap de la Policia Local de Blanes i de l’ABP de la Selva Marítima dels Mossos d’Esquadra, Joan Garcia i David Castro respectivament, van coincidir en assenyalar el descens en el nombre d’actes incívics i contra la convivència ciutadana detectada en relació a mesos enrera. Més concretament, tots dos policies van indicar que des de la segona quinzena de juny les patrulles que actuen a les dues zones així ho han recollit en els seus informes.

Els dos comandaments policials coincideixen en afirmar que, un cop hagi passat l’estiu i es retorni a la normalitat, no val a abaixar la guàrdia i caldrà no reduir els esforços que ja s’han estat esmerçant fins al moment. D’altra banda, han assenyalat que el descens en el nombre d’actes incívics registrats es deu en bona part als periòdics controls i presència policials, així com a la major restricció pel que fa al límit d’edat permès als locals –s’ha augmentat dels 16 anys als 18 anys-, així com també a la selecció del tipus d’usuaris a qui deixen entrar.

11 Operatius Policials conjunts i 196 actes contra l'Ordenança de Civisme

En aquest últim any, s’han realitzat un total d’11 dispositius Via, orientats a realitzar controls a l’estació de tren de Blanes, especialment en els darrers viatges de dissabte a la nit per la gent que arriba, així com dels primers trens del diumenge al matí pels qui se’n tornen. A banda d’aquests dispositius, També s’han realitzat nombrosos operatius policials -alguns els mateixos dies dels Via. Es tracta del que s’anomena dispositiu Sorra a la zona d’oci, així com d’altres de presència policial d’equips d’ordre públic a la zona.

Aquests dispositius s’han fet amb agents i oficials del cos dels Mossos d’Esquadra de la Selva Litoral, Policia Local de Blanes, efectius d’ordre públic de Girona (ARRO), agents de la unitat d’investigació de la Selva Litoral i el grup de vigilants de seguretat de RENFE. Al llarg dels 11 dispositius Via s’han aixecat 173 actes administratives per infracció de la Llei de Seguretat Ciutadana i 50 actes per incompliment de normatives municipals, principalment l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana.

Igualment, com a resultat dels dispositius Via, durant l’últim any s’han detingut 4 persones per receptació, és a dir, tenir objectes sostrets, telèfons mòbils majoritàriament. D’altra banda, hi ha hagut 13 persones imputades judicialment per estar en possessió d’objectes que constaven sostrets, 1 imputat per agressió i 1 detingut per haver agredit un vigilant de seguretat de RENFE.

Per la seva banda, durant els sis primers mesos d’aquest 2015 la Policia Local de Blanes ha aixecat 196 actes per infraccions contra l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana, majoritàriament produïdes a la zona d’oci d’Els Pins i La Plantera. D’aquest total, 106 s’han aixecat pel consum de begudes alcohòliques al carrer i 54 per pertorbar el descans dels veïns. La resta corresponen al llançament d’objectes a la via pública, orinar al carrer i venda ambulant sense autorització, entre d’altres.

Reforços Mossos d’Esquadra i Policia Local

Els mesos de juliol i agost l’ABP dels Mossos d’Esquadra de la Selva Litoral amb seu a Blanes compta amb un reforç afegit de 19 agents que s’han incorporat a ple rendiment. A Blanes també s’ha anunciat que hi haurà el recolzament d’agents de la Zona Metropolitana Nord, l’ARRO (Àrees Regionals de Recursos Operatius), equips d’ordre públic de la BRIMO (Brigada Mòbil) i un grup de paisà dedicat a detectar els furts preferentment a la zona d’oci nocturn.

Aquests efectius reforcen la presència més intensiva que hi ha hagut de diferents unitats dels Mossos d’Esquadra externes a l’ABP de Blanes durant els darrers mesos, especialment pels dispositius VIA. Per la seva banda, la Policia Local de Blanes ha reforçat durant aquests darrers mesos –des de mitjans d’abril- el nombre de patrulles operatives al carrer les nits del dissabte.

D’aquesta manera, s’ha passat de les tres que hi havia fins llavors fins a les quatre patrulles dotades amb dos agents cadascuna, que incideixen majoritàriament en la zona nocturna d’oci. D’altra banda, durant els mesos de juliol i agost la major part dels agents i oficials en plantilla estan especialment en disposició, sense agafar vacances, perquè així hi hagi un major nombre d’agents disponibles.

Per últim, des del passat mes de març s’ha reforçat la Policia Local de Blanes amb sis agents interins, que treballen principalment incidint en els furts que es produeixen a la zona de la platja. Coincidint amb els mesos d’estiu, els agents interins es coordinen amb els efectius del Servei de Vigilància Socorrisme i Control de Protecció Civil en la detecció de petits furts i incompliment de les ordenances municipals, com per exemple la venda ambulant.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...