Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Repartiran adhesius informatius per prevenir abusos sexuals per Fires de Girona

Actualitat Girona  -  26/10/2016  -  13:55

La psicòloga-sexòloga Marina Castro vol ajudar a evitar aquestes situacions


La psicòloga-sexòloga Marina Castro

La psicòloga-sexòloga Marina Castro




Aquest any per Fires de Girona, Marina Castro s'ha proposat incidir en la prevenció dels abusos sexuals a través de l'edició de 10.000 adhesius informatius que es repartiran per les Barraques. L'objectiu és evitar aquest tipus de situacions que, assegura, es donen amb certa freqüència: "Cada any em trobo vàries clientes que han estat abusades sexualment per Fires de Girona, aquest abús pot anar des de violència física fins a coerció, pressió, culpa.... situacions en què la persona pot acabar tenint relacions sexuals quan no era el que volia". És per aquest motiu que la psicòloga-sexòloga gironina ha decidit contribuir a posar-hi remei: "aquest any m'he posat mans a l'obra per intentar prevenir aquesta situació, NO és NO!".

Segons Marina Castro, cada dia es denuncien 3 agressions sexuals amb violència a Catalunya, aquesta dada és inferior a les agressions reals, ja que moltes víctimes opten per no denunciar. Una estadística en l'àmbit europeu de l'Agència de la Unió Europea de Drets Fonamentasl (FRA) indica que un 11% de les dones europees majors de 15 anys ha sofert violència sexual. "A part d'aquestes dades hem de tenir present que les situacions en què una persona, a causa de la pressió psicológica, cedeix a tenir una relació sexual que no volia tenir, no queden recollides legalment; és habitual a la consulta trobar-me amb dones que han tingut relacions sexuals que preferirien no haver tingut i que no han estat capaces d'expressar el NO amb claredat per por a represàlies, per la pressió de l'altre o la pressió social de no ser una escalfabraguetes, mojigata", explica Castro. I afegeix que en aquests casos "els problemes derivats poden ser molt greus a nivell sexual i personal, ja que llavors elles mateixes se senten culpables i es responsabilitzen de la situació, s'han autoforçat elles mateixes i en fer-ho s'hi han autotraïcionat".

Marina Castro és una psicòloga-sexòloga i terapeuta de parella amb més de deu anys d'experiència, té consulta a Girona i online. I és responsable dels tallers sobre l'orgasme femení des de fa més de 10 anys, dels quals n'ha impartit més de 55 edicions a l'Institut d'Estudis de la Sexualitat i la Parella.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...