Notícies més llegides




La Selva


Santa Coloma de Farners

Santa Coloma de Farners acollirà un col·loqui a l'entorn d'El Callat del poeta Joan Vinyoli

La Selva  -  23/11/2016  -  14:41

Un dels poemaris més rellevants de la poesia catalana del segle XX, obra de Joan Vinyoli, amb motiu del seixantè aniversari de la seva primera edició (1956)


Biblioteca Vinyoli - David Rueda /Aj.SCFarners

Biblioteca Vinyoli - David Rueda /Aj.SCFarners




Santa Coloma de Farners acollirà aquest dissabte un col·loqui a l'entorn d'El Callat, un dels poemaris més rellevants de la poesia catalana del segle XX, obra de Joan Vinyoli, amb motiu del seixantè aniversari de la seva primera edició (1956). Amb el lema «cap a la veu intacta», la jornada oferirà diverses activitats: ponències, comunicacions, taules rodones, visites guiades, etc. Els actes tindran lloc a la Biblioteca Joan Vinyoli (matí) i a l'Espai Vinyoli de la Casa de la Paraula (tarda) i inclouran una lectura íntegra d'El Callat i la presentació de la biblioteca particular del poeta, que es composa de 2.000 llibres i que s'ha instal·lat recentment a la sala d'actes de la biblioteca municipal de Santa Coloma, que porta el seu nom.

Aquest col·loqui de tardor l'organitzen conjuntament la Càtedra Joan Vinyoli de Poesia Contemporània de la Universitat de Girona i l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, i comptarà amb la participació d'escriptors, crítics literaris, estudiosos de Vinyoli, professors de Llengua i Literatura, i estudiants. Preveu una passejada amb lectura de textos i una visita a l'Arxiu Comarcal, que acull la documentació original relativa a El Callat i una part del fons de Vinyoli digitalitzat. Per cloure el col·loqui hi haurà una lectura íntegra d'El Callat en format artístic, acompanyada de música i dansa.

Aquest col·loqui és una iniciativa de la Càtedra Joan Vinyoli i és obert a tota mena d'interpretacions i de relectures de l'obra vinyoliana. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Santa Coloma, Jordi Armengol, ha destacat el paper de la Càtedra en la dinamització de la figura del poeta, i ha explicat que aquest col·loqui "és l'ocasió per fer una relectura de Vinyoli i posar en valor el poemari El Callat en el marc de la literatura catalana". La previsió és que aquest col·loqui de tardor se celebri biennalment.

Joan Vinyoli i Santa Coloma de Farners

El poeta Joan Vinyoli (Barcelona, 1914-1984) és fill adoptiu de Santa Coloma de Farners. Aquesta població, on va passar els estius de la seva infantesa i adolescència, va oferir al poeta la descoberta simultània de la natura, la poesia i l'amor. La natura al·ludida en el primer vers de la seva obra -"I la natura em crida"- es refereix a la de l'entorn de la capital selvatana i fa patent que aquesta va deixar una empremta fonamental en la seva poesia. Així, Santa Coloma ha dedicat a aquest poeta la biblioteca municipal, que porta el seu nom, l'Espai Vinyoli a la Casa de la Paraula, l'itinerari poètic Joan Vinyoli, i el Festival Domini Màgic de Poesia, que repassa la seva obra. Més recentment n'ha digitalitzat tot el fons i ha posat la biblioteca particular del poeta a disposició de qui la vulgui consultar.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...