Notícies més llegides




Turisme


Platja d'Aro

La Cala Rovira de Platja d'Aro obté la certificació de Qualitat Turística

Turisme  -  14/08/2017  -  14:10

L'obtenció dels principals estàndards de qualitat objectiu prioritari del programa Fem Platja!


Cala Rovira obté la Q de Qualitat Turística

Cala Rovira obté la Q de Qualitat Turística




La Cala Rovira de Platja d'Aro ha aconseguit aquest estiu el distintiu Q de Qualitat Turística i s'afegeix a la Platja Gran i a Sa Conca que l'havien obtingut ja fa uns anys i, que de llavors ençà, l'han renovat ininterrompudament. Actualment només hi ha 23 establiments, serveis o espais de les comarques de Girona amb aquest segell, i en l'àmbit de les platges només Platja d'Aro, l'Estartit i Empuriabrava hi té representació. Per obtenir-lo inicialment i conservar-lo anualment, cal superar les auditories que desenvolupa el Ministeri d'Industria, Comerç i Turisme a través de la Secretaria d'Estat de Turisme, amb l'objectiu de consolidar una marca de prestigi i de promoció que esdevingui un referent de diferenciació, fiabilitat i rigorositat per qui pugui acreditar-lo.

La voluntat de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) és impulsar el desenvolupament qualitatiu del sector turístic, basant-se en un conjunt de requisits, estàndards i eines metodològiques en els serveis i en els processos per poder obtenir, finalment la marca Q de Qualitat. Les normes turístiques en què es basa el sistema és la nova ISO 13009. L'avaluació es fa tres mòduls fonamentals (Sistema de Qualitat, Estàndards de Qualitat i Comprovacions Físiques) per elaborar l'informe d'auditoria previ a l'avaluació definitiva per part del Comitè de Certificació de l'ICTE. En l'àmbit dels establiments privats, el municipi hi té representació mitjançant el S'Agaró Hotel.

En el cas de l'avaluació de les tres platges principals de la façana marítima del municipi s'analitzen tots els serveis públics que s'hi desenvolupen: neteja, manteniment i conservació; polítiques ambientals i de respecte al medi ambient; salvament, socorrisme i seguretat; programació d'activitats i serveis de turisme actiu; instal·lacions -abalisament, parcs d'oci, plataformes per al bany-; i també les concessions administratives a serveis privats -guinguetes, lloguer de para-sols i gandules i altres activitats d'oci-. L'obtenció del principals estàndards de qualitat és, justament, un dels objectius bàsics del programa municipal, transversal i multidisciplinari Fem Platja!, que mobilitza de manera permanent i diària, un equip de 48 persones d'àmbits diversos i que disposa d'un pressupost anual aproximat de 725.000 euros.

A més a més del guardo Q de Qualitat Turística, Sa Conca, la Platja Gran i Cala Rovira també acrediten la Bandera Blava (també el Port Esportiu gestionat pel Club Nàutic Port d'Aro) i el Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà. Alhora, el Camí de Ronda de S'Agaró obté el distintiu d'Itinerari Blau (Senderos Azules) i al seu entorn s'hi desenvolupa una de les Vies Braves de la Costa Brava. Alhora, el municipi, com destí global, també acredita el segell de Destinació de Turisme Familiar concedit per l'Agència Catalana de Turisme i treballa per obtenir, properament, el de Destinació de Turisme Esportiu.


Autor: Redacció





Comentaris (1)

Manel 2017-09-05 11:23:31

Molt content estic de veure que la meva població ha estat galardonada d'aquesta manera! El següent article del vostre lloc web m'ha semblat força interessant doncs moltes vegades hem de canviar el pany de les portes i no cal pagar un ull de la cara: https://gironanoticies.com/noticia/49414-como-encontrar-los-mejores-cerrajeros-de-barcelona.htm



La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...