Notícies més llegides




Cultura


Girona

Prop de 170 persones aficionades a la música participen en el concert Cantem el Cinema!, de l'Obra Social 'la Caixa'

Cultura  -  19/02/2018  -  11:14

Des de 1995, més de 51.000 persones han participat, cantant, en els concerts organitzats per l'Obra Social "la Caixa", amb un públic que supera les 457.000 persones




Els concerts participatius impulsats per l'Obra Social "la Caixa" des de fa més de vint anys ofereixen a les persones aficionades a la música l'oportunitat de participar en un projecte pedagògic i musical de gran envergadura, juntament amb músics i intèrprets professionals de reconegut prestigi.

Al ja tradicional Messies de Händel, l'Obra Social "la Caixa" hi ha sumat en els últims anys altres obres del repertori clàssic, com ara Carmina burana de Carl Orff, i el Rèquiem i la Missa de la coronació, totes dues de W. A. Mozart.

L'entitat també ha volgut ampliar el ventall de les seves propostes en aquest format participatiu únic a l'estat acostant-se al teatre musical, amb l'espectacle El musical participatiu, en què s'interpreten algunes de les peces més emblemàtiques dels musicals de Broadway.

En aquesta mateixa línia, l'Obra Social "la Caixa" presenta ara –per primer cop a Girona- un nou espectacle, que en aquest cas, repassa algunes de les composicions més recognoscibles de la història del cinema. Es tractarà d'una vivència molt enriquidora en què prop de 170 aficionats a la música veuran com es fa realitat el seu somni: debutar en un escenari com és el de l'Auditori de Girona al costat de solistes i músics professionals.

Els participants no professionals estaran sota la direcció de Salvador Brotons i al costat de la soprano Ana San Martín. Tots ells, juntament amb una de les formacions més singulars i carismàtiques de casa nostra: l'Orquestra Simfònica del Vallès.

El cor, format per membres de sis corals gironines (Cor Filharmonia, Cor Gospel Girona, Cor Maragall, Cor Preludi, Coral del GEiEG i Gospel d'Aro) interpretarà fragments musicals de deu pel·lícules: Superman, La missió, Peter Gunn, Esmorzar amb diamants, Cinema Paradiso, Amistad, Titanic, Salvem el soldat Ryan, L'imperi del sol i Star Wars.

Cantem el Cinema! recupera algunes peces emblemàtiques del repertori cinematogràfic mitjançant un concert per a cor, soprano i orquestra que ens proposa un atractiu viatge musical a través de la història del setè art, a partir d'alguns dels fragments musicals més famosos de la història del cinema, gràcies a les partitures de quatre dels compositors imprescindibles que ha donat el gèneres de les bandes sonores: l'italià Ennio Morricone i els nord-americans John Williams, James Horner i Henry Mancini.

El programa és el següent:

PRIMERA PART Superman John Williams (n. 1932)
Esmorzar amb diamants Henry Mancini (1924-1994)
"Moon River"
Peter Gunn* Henry Mancini
La missió Ennio Morricone (n. 1928)
"Gabriel's Oboe" – "On Earth
as Is in Heaven"
Cinema Paradiso* Ennio Morricone
L'imperi del sol John Williams
"Suo Gân" – "Exultate Justi"
Amistad John Williams
"Dry Your Tears, Africa"

SEGONA PART Titanic James Horner (1953-2015)
"My Heart Will Go On"
Salvem el soldat Ryan John Williams
"Hymn to the Fallen"
Star Wars suite John Williams
"Tema principal"*
"Tema de la princesa Leia"*
"La marxa imperial (tema de Darth Vader)"*
"Duel of the Fates"
"The Throne Room"*
 instrumental

Ana San Martín, soprano
L'actriu i cantant Ana San Martín va néixer a Santiago de Compostel·la i va estudiar cant líric i modern, dansa i interpretació a Santiago, Madrid, Londres, Barcelona i Porto. Des que va iniciar la seva carrera professional, als 16 anys, ha protagonitzat musicals com High School Musical, Los miserables, Blancanieves Boulevard, Galicia caníbal, Mar i cel, Scaramouche, El fantasma de la ópera i Germinal, de productores tan destacades com Stage Entertainment, Disney, Cameron Mackintosh, Jana Producciones, Filmanova o Dagoll Dagom, entre d'altres. Ha estat nominada en diverses ocasions als premis Teatro Musical, BroadwayWorld i Butaca. També ha doblat cançons per a les sèries de Disney Channel y ha protagonitzat obres de teatre com Da Vinci tiña razón, de Roland Topor. En el camp de l'audiovisual, ha participat en curtmetratges, websèries i telefilms, i també en el programa de TV3 Polònia i en el llargmetratge Luck, del director Liviu Tipurita, nominat a un premi BAFTA.

Orquestra Simfònica del Vallès
Creada l'any 1987, l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) és l'única orquestra professional estable privada del país, de la qual els músics i l'equip de gestió són alhora empleats i accionistes. Al llarg de la seva trajectòria, ha estat dirigida per personalitats com Albert Argudo, Jordi Mora, Salvador Brotons, Edmon Colomer, David Giménez Carreras i Rubén Gimeno. James Ross n'és el director titular actual. Amb més de cent actuacions a l'any, l'OSV duu a terme una intensa activitat concertística, especialment al Palau de la Música Catalana, on enguany celebra la 22a edició del cicle anual Simfònics al Palau, i a la ciutat de Sabadell, on ofereix la seva temporada de concerts simfònics. També és l'orquestra titular del circuit Òpera a Catalunya. L'OSV és l'orquestra espanyola amb més presencia a les xarxes socials, amb més de 24.200 seguidors a Twitter i 14.900 a Facebook. Juntament amb el Banc Sabadell, van fer la flashmob "Som Sabadell", que, amb més de 74 milions de visites a YouTube, és el vídeo d'una orquestra simfònica més vist al planeta.

Salvador Brotons, director
Nascut a Barcelona, en el si d'una família de músics, Salvador Brotons va estudiar amb el seu pare i al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, on va obtenir els títols de Flauta, Composició i Direcció d'Orquestra. Entre els anys 1977-85, va ser solista de l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu i membre de l'Orquestra Ciutat de Barcelona. Més tard, es va doctorar a la Universitat Estatal de Florida (Estats Units). Com a compositor, ha escrit més de 140 obres, majoritàriament orquestrals i de cambra, que han guanyat importants premis de composició i que s'han editat i enregistrat en CD amb els segells més prestigiosos. També ha rebut nombrosos encàrrecs de composició, una tasca que compagina amb la seva intensa agenda com a director d'orquestra. Ha estat director titular de les simfòniques de Balears i del Vallès i, des del 1991, dirigeix la Simfònica de Vancouver de l'estat de Washington. Actualment, també és director titular de la Banda Municipal de Barcelona. Com a convidat, ha dirigit igualment les principals orquestres espanyoles i algunes de les més destacades d'Europa, Amèrica i Àsia. Des del 2001, és professor de Composició i de Direcció d'Orquestra a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Obra Social "la Caixa": més de vint anys organitzant concerts participatius

Els concerts participatius de l'Obra Social "la Caixa" constitueixen una experiència única que reuneix cantants aficionats a la música coral i orquestres, solistes i directors de prestigi internacional en la interpretació d'obres emblemàtiques del repertori simfonicocoral de tots els temps.

L'Obra Social "la Caixa" impulsa aquesta activitat participativa, que es va iniciar a Barcelona el 1995 amb El Messies de Händel i que posteriorment ha portat també a diverses ciutats espanyoles que s'han sumat al projecte amb un important èxit d'acollida i participació. El repertori s'ha ampliat a altres obres simfonicocorals.

Des del 1995, més de 51.000 participants han cantat les parts corals de les obres programades i més de 457.000 persones han assistit als concerts fets a nombroses ciutats espanyoles, entre les quals, Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Saragossa, Bilbao, Santander, Pamplona, Granada, Oviedo, Palma, Santiago de Compostel·la, San Sebastià, Tenerife, Las Palmas de Gran Canaria, Valladolid i Múrcia.


Autor: Redacció


#girona #auditori


#cantemelcinema #lacaixa #girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...