Notícies més llegides




Cultura


Girona

Girona i Olot acullen una nova edició del festival MOT

Cultura  -  28/02/2018  -  16:37

Les llengües reprimides, la barbàrie nazi o l'abolició dels drets i llibertats a l'Europa actual centraran la cinquena edició del festival MOT


Presentació del Festival MOT

Presentació del Festival MOT



Aquest matí el tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas; el regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Olot, Josep Berga; el comissari de l'edició 2018 del MOT, Josep Ramoneda, i la codirectora del festival, Glòria Granell, han presentat la 5a edició del MOT, Festival de Literatura Girona – Olot. L'esdeveniment tindrà lloc del 15 al 24 de març i enguany conversarà sobre el compromís de la literatura sota el títol "Literatura encarnada".

El festival ha programat una quinzena de converses literàries amb una quarantena d'escriptors i periodistes nacionals i internacionals que es posicionaran sobre la realitat que els envolta i abordaran temes diversos de caire polític, social i cultural com el món soviètic, les llengües reprimides, la barbàrie nazi o l'abolició dels drets i llibertats a l'Europa actual.

Una conversa sobre "Escoltar i escriure", amb Guillem Frontera, Llucia Ramis, Ferran Torrent i Jaume Muñoz, inaugurarà el festival el dijous 15 de març a les 18 h a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. El mateix dia, a continuació (20 h), Andrés Barba, Care Santos i Juan Cruz parlaran sobre "El mite de la innocència".

El divendres 16 de març serà el torn de conversar al voltant d'"Escriptura i exploració", amb Pep Coll, Miquel de Palol i Eva Vázquez; "Llum en la foscor", amb Andreï Makine i Xavier Pla, i de fer un viatge "Al cor de la història", amb Phillipe Sands i Miquel Berga.

El VER-MOT donarà el tret de sortida a la darrera jornada del festival a Girona. Es farà el dissabte 17 de març, a les 12 h, als jardins de les Pedreres, a la zona de Fora Muralla, i hi participaran Teresa Solana, Santiago Tarín i Pep Coll, amb Anna Punsí com a moderadora, per debatre sobre com "Narrar la delinqüència ordinària".

Un diàleg entre Erri de Luca i David Fernández, que parlaran d'"Escriptura de resistència i futur", tancarà el cap de setmana gironí del MOT el mateix dissabte. Abans , "Novel·lar el conflicte basc", centrarà la conversa entre Edurne Portela, Kepa Aulestia i Josep Ramoneda. Totes les converses de Girona es faran a la Biblioteca Carles Rahola, excepte el VER-MOT.

El festival arribarà a Olot del 22 al 24 de març i tindrà la sala Torín com a eix neuràlgic. S'hi podran veure i escoltar escriptors i periodistes com Mircea Cartarescu, Bashkim Shehu, Luis Sepúlveda, Bel Olid, Mar Bosch, Hakan Gunday, Belén Gopegui, Vicenç Pagés, Ngugi Wa Thiong'o, John Carlin o Sílvia Bel, entre altres.

El tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Carles Ribas, ha volgut destacar que el MOT és ja "un festival de referència i excel·lència absoluta", alhora que ha volgut posar èmfasi que "l'edició d'enguany tractarà un tema que guarda molt de paral·lelisme amb la situació que viu el país actualment, en què la reflexió i la llibertat d'expressió són a l'ordre del dia". En la mateixa línia, la codirectora del MOT, Glòria Granell, ha manifestat que "es vol reflexionar sobre la literatura que ens remou i que no ens deixa indiferents".

El MOT està organitzat per l'Ajuntament de Girona i l'Ajuntament d'Olot amb el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Totes les activitats són gratuïtes i amb aforament limitat.


Autor: Redacció


#girona #olot


#girona #olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...