Notícies més llegides



Esports


Valls

Valverde pren les regnes de la 'Volta'

Esports  -  20/03/2018  -  21:52

La "Volta" seguirà demà amb una jornada que s'ha obligat a modificar a causa de les previsions meteorològiques




Alejandro Valverde (Movistar Team) ja és el líder de la "Volta" a Catalunya després d'imposar-se aquest dimarts a la segona etapa de la cursa, disputada en un recorregut de 175,6 quilòmetres entre Mataró i Valls en què el murcià ha estat el més ràpid del gran grup que s'ha disputat la victòria. Com és habitual en les arribades a la capital de l'Alt Camp, el Coll de Lilla ha seleccionat la cursa i ha fet més fàcil l'esprint de Valverde, que gràcies a les bonificacions vestirà ara el mallot verd-i-blanc de líder amb el qual va acabar la passada edició de la "Volta".

La jornada ha començat amb una escapada de tres corredors, Igor Merino (Burgos-BH), Antonio Molina (Caja Rural-Seguros RGA) i Mikel Bizkarra (Euskadi Basque Country-Murias), que s'han consolidat poc abans del Port de la Font de la Cera, l'ascens de tercera categoria que marcava la part inicial de l'etapa. Amb tot, els corredors dels tres equips Continentals Professionals espanyols mai han tingut gaire més de 3 minuts d'avantatge gràcies al control del ritme del pilot per part de l'equip Quick Step Floors, que defensava el lideratge del colombià Álvaro Hodeg, que finalment s'ha desinflat a les primeres rampes de Lilla.

Ni l'atac de l'ucraïnès Andiy Grivko (Astana), que ha arribat a contactar amb cap de cursa, ha donat prou vida a una escapada que ha estat neutralitzada abans de l'últim port del dia, el Coll de Lilla, de 2a categoria i coronat a 10,6 quilòmetres de la línia de meta, amb un posterior intent també de Cyril Barthe (Euskadi Basque Country-Murias). Allà, l'alt ritme dels equips Mitchelton-Scott i Movistar Team, així com algun atac com el de Pierre-Roger Latour (Ag2r La Mondiale), ha seleccionat un grup que s'ha quedat sense esprintadors com el líder o Sam Bennett (Bora-Hansgrohe), els dos primers classificats a Calella a la jornada d'ahir.

Ha estat així com Valverde, guanyador a Valls en un final idèntic l'any 2015, ha aconseguit ser més ràpid que el campió sud-africà Daryl Impey (Mitchelton-Scott) i l'australià Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe). A més, gràcies a les bonificacions de meta i la d'un esprint intermedi, el vencedor de les edicions 2009 i 2017 de la "Volta", s'ha col·locat com a nou líder de la general abans de l'arribada de la muntanya.

"No entrava ni molt menys en els nostres plans disputar l'etapa, però al final Mitchelton-Scott ha pujat rapidíssim l'últim port, ha fet tallar a molta gent i ha fet que la col·locació fos bastant més fàcil. Era una arribada que picava cap amunt, que conec bé i que sabia que m'anava bé", ha relatat Valverde, que ha alçat els braços per una victòria d'etapa a la "Volta" per vuitena vegada a la seva carrera. A més, Valverde ha valorat especialment el triomf a Valls, on ha afirmat estar "sempre molt content de guanyar perquè és un record al nostre amic Xavi Tondo".

La "Volta" seguirà demà amb una jornada que s'ha obligat a modificar a causa de les previsions meteorològiques. Finalment, es disputaran 153,2 quilòmetres entre Sant Cugat del Vallès i Camprodon, amb pas pel Coll de Bracons (1a categoria) i el Port de Collabós (2a categoria). "Ara arriben jornades dures i gastar l'equip tan aviat és difícil, però si s'està davant, millor. Pressió ja en tenia abans de venir. Les coses estan sortint bé, i a partir d'aquí, cal anar dia a dia", ha valorat Valverde sobre agafar el lideratge.


Autor: Redacció


#lavolta #catalunya


#lavolta #catalunya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...