Notícies més llegides




Esports


Sant Cugat del Vallès

Schachmann remata a la Volta un any després

Esports  -  29/03/2019  -  20:11

L’alemany s’imposa en un triomf de mèrit gràcies a una escapada i Miguel Ángel López mantè el liderat


Volta Ciclista a Catalunya

Volta Ciclista a Catalunya



L’alemany Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe), que l’any passat va aconseguir a Torrefarrera la seva primera victòria en categoria WorldTour, a la que unes setmanes després donaria continuïtat amb un altre triomf de nivell al Giro d’Itàlia, ha tornat a alçar els braços a la 99ª edició de la Volta Ciclista a Catalunya, donant tot un recital en la cinquena etapa, que unia les ciutats de Puigcerdà i Sant Cugat del Vallès amb un recorregut de 189 quilòmetres. El colombià Miguel Ángel López (Astana) ha mantingut el liderat sense problemes.

Schachmann era un dels protagonistes de l’escapada del dia juntament amb Andrey Amador (Movistar Team), Tejay van Garderen (Education First-Drapac) i Bert-Jan Lindeman (Team Jumbo-Visma). Un grup on el ciclista alemany hi ha arribat després que els seus companys coronessin destacats la Collada de Toses, moment en què ha decidit provar les seves opcions, protagonitzant “el primer cop en la meva carrera que m’escapo en un descens”, segons explicava posteriorment en roda de premsa.

I és que els primers 25 quilòmetres d’etapa han estat marcats per una pujada a la Collada de Toses (1ª categoria) molt batallada, en què diversos corredors de Movistar Team han intentat entrar a l’escapada del dia, obligant a l’equip Astana a reaccionar per protegir el liderat de Miguel Ángel López. El ritme no s’ha relaxat fins que no s’ha consolidat l’escapada en el seu descens, creant un grup poc nombrós però amb ciclistes de qualitats contrastada.

Poc més de tres minuts i mig ha estat el seu avantatge màxim respecte un pilot en què hi han treballat durant tota l’etapa equips com Arkea-Samsic, Team Sunweb o Dimension Data, buscant les opcions dels seus homes ràpids. Però l’empenta del grup i un terreny irregular durant tota l’etapa (que també incloïa l’ascens al Collet de Sant Agustí, de tercera categoria) ha afavorit que arribessin amb opcions al tram final de l’etapa, en què Schachmann ha acabat atacant en solitari en busca del triomf d’etapa.

Finalment, el que fou medallista europeu contrarellotge la passada temporada, ha acabat entrant a la línia de meta amb 13 segons d’avantatge sobre un grup principal comandat pel vencedor a Sant Feliu de Guíxols, l’australià Michael Matthews (Team Sunweb) i ha demostrat així que, als seus 25 anys, és un dels corredors tot-terreny amb més potencial del panorama internacional. Els favorits per la lluita per la general, per la seva banda, entraven atents i ben col·locats al capdavant del grup, amb l’única excepció d’un Egan Bernal (Team Sky) que, tot i patir problemes mecànics a la mateixa línia d’arribada, manté la seva tercera plaça a la general abans de la penúltima etapa d’aquesta «Volta», que es disputarà aquest dissabte entre Valls i Vila-seca.

Tota la informació a www.voltacatalunya.cat

 

Classificació etapa 5 Puigcerdà – Sant Cugat del Vallès  (189,1km)

  1. Schachmann, Maximilian             Bora - Hansgrohe                            a             4:25:45
  2. Matthews, Michael                        Team Sunweb                                  a                      13
  3. Gibbons, Ryan                                  Team Dimension Data                   a                   m.t.
  4. Impey, Daryl                                     Mitchelton - Scott                           a                   m.t.
  5. Bevin, Patrick                                    CCC Team                                           a                   m.t.

Classificació general després de la 5a etapa

  1. Lopez, Miguel A.                              Astana Pro Team                             a             21:57:05
  2. Yates, Adam                                      Mitchelton - Scott                           a                        14
  3. Bernal, Egan A.                                 Team Sky                                            a                        17
  4. Quintana, Nairo                               Movistar Team                                 a                        25
  5. Martin, Daniel                                  UAE Team Emirates                        a                        46


Autor: Redacción


#lavolta


#lavolta





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...