Notícies més llegides



Esports


Blanes

X-MERIT (CVB) amb Tito Moure i Stephane Azzoni guanya la IV edició de la BMB a la categoria A Dos

Esports  -  31/03/2019  -  14:27

Ell SA SAL (RCMB) de Joel Brosa ho fa en Solitaris


Club de Vela Blanes

Club de Vela Blanes



Amb només 4 anys de vida la BMB (Blanes, Medes , Blanes) està convertint-se en tot un referent pels iots de la classe creuer amb certificat ORC que participen en regates de mitja i llarga distància. Regata puntuable pel Campionat de Catalunya de Regates Solitaris i A Dos), la BMB, dins calendari ARAM (Associació Regatistes Altura Mediterrani), enguany ha aconseguit ajuntar 19 iots de fins a 5 clubs diferents (CN Balís, CN Arenys de Mar, CV Mataró, RCMB i Club de Vela Blanes) per disputar aquesta prova. Enguany s'ha pogut fer el seguiment a temps real de la regata gràcies a "ESTELA". Una solució pràctica pel seguiment en viu a través dels dispositius mòbils.

A les 12:08 amb vent de llevant d'entre 5 i 8 nusos s'ha donat el tret de sortida, amb un dia assolellat. Abans havia tingut lloc un esmorzar i una reunió de patrons on s'havia plantejat l'escurçament de la regata a Palamós davant els partes meteorològics que s'estaven consultant. Finalment no va estat així i un vent que sovint va arribat a 10 nusos va acompanyat al gruix de la flota fins a les illes Medes que van passant la majoria abans de les 17 hores. Ha estat aquesta, una de les edicions més ràpides d'aquesta "jove" regata. Després de virar les Medes, el gruix de la flota va iniciar la tornada a Blanes amb uns vents de 5/6 nusos de mitja que van permetre plantar-se al primer iot a la línia d'arribada amb menys de 10 hores de navegació.

A la categoria A Dos, "Routes Du Large", de Lecarpentier, era el primer a creuar la línia d'arribada dos minuts després de les 10 de la nit. 25 minuts després del iot francès, entrava l'XMERIT de Tito Moure i Stephane Azzoni. La tripulació del Club Vela Blanes, darrera guanyadora de la Regata Columbretes, aconseguia la victòria final una vegada compensats els temps, quedant-se en segon lloc el vaixell de Lecarpentier. Completava el podi en aquesta categoria el KORRIGAN 4 de Joan Balaguer, també del Club Vela Blanes, que va ser guanyador d'aquesta regata en la seva primera edició, una edició que serà recordada per les fortes ratxes de vent que van arribar a 50 nusos. La participació blanenca en aquesta categoria es completava amb el BEAGLE (6è), TOSSUT DOS (7è), BERINGUINYS (11è) i DOLCE VITA (12è).

A la categoria Solitaris Joel Brosa, patró del SASAL (RCMB) es va fer amb el triomf final després de 13 hores de navegació. En segon lloc ho feia el FRESCACHÓN de Pablo Sánchez. El BABAU (CVB) de Jordi Vidal es retirava després de passada la mitjanit.

A la categoria de tripulació el MAXIMO (CN Masnou) de Maribel Cadenas es feia amb el triomf final.

Al lliurament de premis han assistit entre d'altres el president del Club i patró del KORRIGAN 4, Joan Balaguer, el representant de creuers en junta directiva, Roger Ferrer i el Sr. Xavier Manresa, membre de Junta Directiva de la Federació Catalana de Vela.


Autor: José Luís Yubero / GN


#blanes


#vlanes #vela





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...