Notícies més llegides




Tarragona


Tarragona

Normalitat i degoteig constant de votants en l'obertura dels col·legis electorals de Tarragona

Tarragona  -  28/04/2019  -  14:17

Els electors més matiners han fet cua a les portes dels centres de votació


Acn

Acn



La jornada electoral del 28-A ha arrencat amb normalitat a la demarcació de Tarragona aquest diumenge. S'han constituït sense cap incident remarcable les 1.010 meses electorals dels 372 centres de votació habilitats. A primera hora del matí els electors més matiners han fet cua a les portes dels col·legis. A les comarques tarragonines i ebrenques estan cridats a votar 522.857 electors que escolliran sis diputats al Congrés i quatre senadors al Senat. En les primeres hores, el degoteix de votants ha estat constant. Alguns d'ells han explicat a l'ACN que fins a l'últim moment han estat indecisos en la seva elecció.

En alguns dels centres de votació de la capital tarragonina s'han format cues fluides al llarg del matí per poder exercir el dret a vot. La Rosa Mañe, una jove que ha votat al col·legi electoral de l'antiga Facultat de Lletres, ha explicat que els debats televisius l'han ajudat a decidir el sentit del seu vot. Tot i això, ha afirmat que no ha tingut clara quina opció política votava fins a darrera hora, perquè, segons diu, cada vegada té menys "confiança" en els partits polítics. "És un moment políticament difícil però sempre és important votar perquè és la forma que se'ns escolti", ha sostingut.

Votants amb ganes de canvi

Alguns dels electors esperen que es produeixi canvis en el govern espanyol i que l'independentisme tingui força al Congrés. L'Esteve Martí desitja que hi hagi un canvi a "favor dels demòcrates". "Hem de lluitar per les nostres conviccions i si no anem tots a votar, no arribarem al que desitgem com a país", ha afegit. Comparteix el seu parer, la Maite Millán, que ha confessat que tem el pacte entre PP, Cs i Vox. "Francament em fa molta por, espero que la gent voti als nostres, hem de fer-nos notar en aquestes eleccions pels presos i exiliats", ha respost. Malgrat això, ha reconegut que no sap si els resultats electorals "serviran".

També té ganes de canvi la Julia González, que vol solucions als problemes de l'Estat. Ara bé, aquesta votant ha subratllat que les eleccions són sempre importants i no només en aquesta ocasió. "Esperem que hi hagi canvi i que s'arregli la situació d'Espanya, que estem una mica malament", ha lamentat.

Pel que fa als més matiners, l'Eva Montés ha explicat que estava convocada com a segona vocal suplent al centre de votacions ubicat al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili. Així, ha aprofitat l'avinentesa i ha votat quan passaven pocs minuts de les nou. Montés ha assenyalat que a primera hora hi havia "ambient" i ha considerat que "sembla que la gent s'ho pren en serio". També, la Joana Díez ha acudit a les urnes aviat per poder anar caminar i gaudir de la jornada. "Ens juguem molt amb tot el que tenim entre Catalunya i Espanya, és el moment per prendre la decisió", ha conclòs.

A banda, els caps de llista de totes les formacions que es presenten al Congrés i al Senat a la demarcació de Tarragona ja han votat al llarg del matí i seguiran aquesta nit els resultats electorals en les respectives seus, excepte En Comú Podem, que ho farà des d'un bar. La majoria dels candidats han fet novament una crida a la participació i han reiterat la il·lusió i les ganes de triomfar en aquests comicis.


Autor: Acn


#tarragona #28a


#tarragona #28a





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...