Notícies més llegides




Esports


Figueres

Torna l'alegria a Vilatenim

Esports  -  28/04/2019  -  19:16

El gol va ser una gerra d'aigua freda per a la Unió, però a poc a poc els jugadors que entrena Xavi Agustí es van refer i van tornar a portar la iniciativa


UE Figueres

UE Figueres



El Figueres es va retrobar amb la victòria a Vilatenim, on no guanyava des del 5 de desembre, en superar per la mínima el Santfeliuenc (2-1). La Unió, que ja encadena sis jornades sense perdre i que ha obtingut el triomf en els dos últims partits, no ho va tenir fàcil davant d'un rival que va aprofitar una de les poques ocasions que va tenir al primer temps per avançar-se en el marcador a la mitja hora de joc. Però els jugadors que entrena Xavi Agustí van sortir a la represa disposats a capgirar el resultat i ho van aconseguir en només set minuts gràcies als gols de Ritxi, de penal, i de Sergio Álvarez. La victòria hauria pogut ser encara més àmplia, però va faltar sort i encert per sentenciar.

Els alt empordanesos van sortir amb molta ambició i en els primers cinc minuts van protagonitzar dues bones accions ofensives, amb xuts de Sergio Álvarez (1') i Marc Gelmà (4') des de fora de l'àrea que van topar amb el porter Toni. El Santfeliuenc va intentar treure's la pressió de sobre amb una jugada personal de Collado que va acabar amb un xut creuat que va sortir a fora per poc (11'). Aquesta acció, però, va ser un miratge, ja que el Figueres va recuperar el control del joc i va tornar a portar la iniciativa sobre la gespa de Vilatenim. Marc Gelmà, després de rebre una passada en profunditat, va intentar sorprendre Toni des de fora de l'àrea, però va aixecar massa la pilota i aquesta va marxar per sobre del travesser (17').

La millor oportunitat del Figueres en tot el primer temps va arribar en el 19'. La jugada la va iniciar Pere Espuña, que va habilitar Marc Gelmà dins l'àrea i aquest va cedir per Ritxi, que va buscar Sergio Álvarez. El xut potent del davanter el va rebutjar la defensa gairebé sobre la mateixa línia de gol. El refús va arribar a peus de Víctor Valverde, que va xutar amb molta convicció però de nou la defensa va evitar l'1-0. En ple domini figuerenc va arribar l'acció del gol visitant. Collado va rebre dins l'àrea i, tot i l'oposició de la defensa, va poder controlar i va superar la sortida d'Aroca desviant la pilota amb la punta de la bota (28').

El gol va ser una gerra d'aigua freda per a la Unió, però a poc a poc els jugadors que entrena Xavi Agustí es van refer i van tornar a portar la iniciativa. Els figuerencs van buscar en tot moment el gol de l'empat i l'haurien pogut aconseguir en una bona acció de Víctor Valverde per la banda dreta, però la seva centrada des de la línia de fons no la va poder rematar Sergio Álvarez amb bones condicions, i la pilota va acabar a mans de Toni (39'). La rèplica visitant va portar la firma de Collado. El davanter del Santfeliuenc va xutar des de fora de l'àrea i Aroca va poder aturar la pilota (40').

La segona part va començar de la millor manera possible per al Figueres. Només havien transcorregut dos minuts de joc quan Marc Gelmà va rebre una falta a la línia de fons i l'àrbitre no va dubtar en assenyalar penal. El llançament el va transformar amb molta seguretat Ritxi, que va enganyar el porter i que va situar l'1-1 en el marcador (48'). La remuntada la va culminar un Sergio Álvarez en estat de gràcia en els darrers partits a Vilatenim. El davanter va rebre dins l'àrea, va retallar el seu marcador i, a la mitja volta, va xutar ajustat al pal i va avançar la Unió (52'). En ple domini local va estar a punt d'arribar el tercer amb un xut de rosca de Marc Gelmà des de fora de l'àrea que es va perdre per molt poc a l'esquerra de Toni (56').

El Figueres no es va conformar amb el mínim avantatge i va intentar ampliar la diferència amb un xut de Bora ajustat al pal (62'), una rematada de cap de Sergio Romero (68'), un xut de Xavi Ferrón que va aturar Toni (72') i una nova acció de Sergio Álvarez que també va evitar el porter visitant (73'). El Santfeliuenc va intentar reaccionar i, durant uns minuts, va tractar de portar el pes del partit per buscar l'empat. Però al davant es va trobar amb un Figueres molt ben situat sobre el terreny de joc que va evitar gairebé totes les accions de perill. De fet, els de Sant Feliu només van inquietar amb un potent xut de Collado que es va estavellar al lateral de la xarxa (77'), i amb alguna pilota penjada a l'àrea que la defensa va poder rebutjar. A la contra, la Unió hauria pogut ampliar la diferència amb un xut d'Èric Torres des de la frontal que va marxar per sobre del travesser (87') i, sobretot, amb un xut a la mitja volta d'Álvaro en un contracop que va topar amb el pal dret de Toni (90').

Figueres: Aroca, Espuña, Tena, Sergi Romero, Subi, Ritxi (Èric Torres, 82'), Bora, Èric Vilanova, Víctor Valverde (Xavi Ferrón 61'), Sergio Álvarez i Marc Gelmà (Álvaro, 86').

FC Santfeliuenc: Toni, Èric, Joserra (Adri Garcia, 66'), Nacho, Gerard (David, 74'), Maldo, Kevin, Juanjo, Romo, Gilbert (Josele, 66') i Collado.

Gols: 0-1, Collado, 28'; 1-1, Ritxi, de penal, 48': 2-1, Sergio Álvarez, 52'.

Àrbitre: Bruno Montoro Ferreiro, de Barcelona, amb Max Elias van Esso Castellet i Artur Argelés Garcia com a assistents. TG: Aroca, Álvaro (Figueres), Joserra, Romo, David (FC Santfeliuenc).

Públic: 250 persones al municipal de Vilatenim. La sacada d'honor ha anat a càrrec de Marià Lorca, exalcalde de Figueres entre els anys 1983 i 1995. Abans de començar el partit els Caganius i el benjamí B s'han fotografiat amb els jugadors del primer equip.


Autor: Redacció


#uefigueres


#uefigueres





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...