Notícies més llegides



Entrevistes


Blanes

Àngel Canosa: 'Les polítiques socials són la nostra gran prioritat'

Entrevistes  -  17/05/2019  -  09:44

El cap de llista d'ERC de Blanes a les eleccions municipals del 26-M remarca que cal fer “un canvi radical” a la ciutat


Àngel Canosa, alcaldable d'ERC Blanes per a les municipals

Àngel Canosa, alcaldable d'ERC Blanes per a les municipals



La del pròxim 26 de maig serà la segona vegada que Àngel Canosa es presentarà com a alcaldable per ERC a Blanes. Als comicis del 2015, la formació va obtenir 2 regidors, i després d'un mandat en el qual ha entrat a l'equip de govern amb CiU i PSC desitja poder governar la ciutat per incentivar “el canvi” que reclamen. “Estic convençut que la ciutadania donarà un resultat a les urnes que ens portarà a haver de negociar sí o sí cada dia, i això és el fet diferencial que nosaltres durant aquests quatre anys hem demostrat que som capaços de fer”, explica el republicà.


Quines sensacions està rebent durant aquesta campanya electoral?

Àngel Canosa. La campanya està funcionant molt bé, les sensacions són positives i els ciutadans estan rebent el missatge principal, que no és cap altre que la ciutat, després de tants anys, necessita un canvi. Crec que s'està entenent que després de molt temps amb alcaldes socialistes i convergents Blanes hi està perdent, i que ara toca un canvi perquè la ciutat comenci a guanyar. Això en el conjunt de la ciutadania s'està rebent molt bé i s'està compartint.


Com definiria la seva llista electoral?

A.C. Per damunt de qualsevol cosa són gent que estima Blanes. Es tracta d'una llista totalment cremallera, és a dir, home-dona i home-dona, i també és una candidatura molt transversal: tenim gent de totes les edats, persones de barris, nouvinguts i blanencs de tota la vida, aturats, jubilats, treballadors o integrants del Jovent Republicà, per exemple. En definitiva, és una llista molt heterogènia però amb un nexe comú molt marcat: aquesta estima cap a la ciutat. Una estima basada sobretot en el criteri que cal fer un canvi radical a la ciutat.


L'any 2015 ERC de Blanes va obtenir dos regidors. Quin seria el vostre objectiu de cara al 26-M?

A.C. Mirant enrere veiem que el 2015 ens vam quedar a només 80 vots dels 3 regidors, quan veníem d'un context en el qual no en teníem cap. Observant això, i tenint en compte que des de llavors el coeficient de vots sempre ha anat amunt, vull pensar que evidentment millorarem els resultats. De fet, això és el que estem rebent de la gent: tot són missatges positius i molts ens diuen que “o el canvi arriba ara o no ho farà mai”.


Els resultats de les passades eleccions generals poden ser d'alguna manera extrapolables a les municipals de Blanes?

A.C. Sí que és veritat que aquí a Blanes ERC va tenir un creixement molt important, va arribar al 20,7% dels vots, però crec que no ho podem extrapolar perquè aquell dia es va votar en clau nacional. És a dir, a les generals va quallar el missatge del PSOE, que demanava d'aglutinar el vot per l'amenaça de l'extrema dreta, i això els hi va funcionar, també a Blanes.

I d'altra banda, el passat 28 d'abril es va votar al candidat, o sigui, a Pedro Sánchez. En clau municipal entenem que això no funcionaria, perquè el PSC no està enviant cap missatge i no té cap projecte de poble, de la mateixa manera que tampoc l'ha tingut durant els últims anys. A més, el seu candidat tampoc no ha mostrat ni ara que és alcalde ni durant la campanya una capacitat de lideratge respecte de la ciutat.


Com valora els darrers temps d'aquest últim mandat?

A.C. Després dels fets de l'1 d'octubre de 2017, amb la marxa de la nostra formació i del PdeCAT, es va obrir una etapa de pessimisme total que ha durat fins avui. No hi ha cap projecte ni tampoc hi ha cap intenció de negociar res, no s'ha treballat per mostrar cap mena de consens.


Què diferencia ERC de Blanes amb la resta de formacions polítiques del municipi?

A.C. Que no tenim cap compromís amb ningú, només amb la ciutadania des d'un punt de vista global. El poble durant molts anys ha estat governat per uns pocs, segons qui eres o de quina família venies et feien més cas que d'altres, un context que amb nosaltres no existirà. El que volem és treballar en conjunt, és a dir, sabem que ERC no té les respostes a totes les preguntes i que no només les nostres propostes són les bones. Estic convençut que la ciutadania donarà un resultat a les urnes que ens portarà a haver de negociar sí o sí cada dia, i això és el fet diferencial que nosaltres durant aquests quatre anys hem demostrat que som capaços de fer. Tot i ser assemblearis això ens fa més forts quan negociem i aquesta manera de fer és la que tornarem a portar al ple i, si tot va bé, a l'alcaldia.


Quina és la principal prioritat del vostre programa electoral?

A.C. Amb el que primer voldrem treballar és amb el tema dels serveis socials, i més singularment amb la pobresa energètica i les emergències habitacionals, que a Blanes en són moltes i no s'hi està treballant bé. Molt lligat amb això, també volem desenvolupar un espai de formació i de feina a les instal·lacions de l'antiga empresa SAFA, uns terrenys de milers de metres quadrats gairebé abandonats o sense un ús singular. En aquest sentit, el que volem és aprofitar aquest espai per incentivar la feina, per portar empreses d'arreu fins aquí a Blanes perquè ens ajudin a créixer i per dotar-lo d'un espai de formació pel jovent i de formació continuada, tenint en compte l'elevat índex de taxa d'atur i de fracàs escolar que tenim. Entenem que si som capaços d'incentivar aquest projecte generarem a la vegada teixit productiu i social, que és el que necessitem.


Fins a quin punt són importants les polítiques socials per a vosaltres?

A.C. Les polítiques socials són la nostra gran prioritat. Si apliquem polítiques d'aquest tipus el que estem fent és invertir en la gent; tots els diners que destinem en aconseguir pisos, en fer sancions als bancs o en aconseguir bonificacions als IBI's per als propietaris que donen el seu pis per a lloguer social, són inversions. Això és el primer que hauríem de fer.


En l'àmbit urbanístic teniu algun repte immediat?

A.C. Fa unes setmanes vam aprovar provisionalment el POUM, que ha estat encallat tres anys, i ara el que hem de fer és donar-li sortida al que havia de ser l'Illa Isozaki, un projecte que ha estat una de les grans ruïnes d'aquest poble. El resultat és que tenim milers i milers de metres quadrats que ara mateix no tenen cap sortida, i per tant la nostra feina ha de ser brindar aquesta sortida perquè esdevingui un benefici per a la ciutadania.


Quin model de turisme defenseu des d'ERC de Blanes?

A.C. El que defensem és el turisme actiu. És a dir, no ens volem posar l'etiqueta de només un turisme familiar, esportiu o ecologista, sinó d'un model que englobi tot això des de la perspectiva d'algú que ve al nostre poble a fer coses. És a dir, volem anar a buscar persones que vulguin conèixer la població, la seva cultura, els costums o els restaurants. D'altra banda, també fa falta sortir del model estacional on ens trobem, ja que ara mateix només tenim un turisme de tres o quatre mesos, com a molt. No pot ser que a Blanes durant vuit mesos a l'any gairebé tots els hotels i càmpings estiguin tancats. Per molt que es vulgui fer créixer l'activitat turística en els vuit mesos restants la gent no tindrà on anar, i això que cal modificar-ho juntament amb el sector.


Relacionat amb el turisme hi ha el comerç. Quin projecte teniu pensat per a aquest sector?

A.C. El comerç de Blanes està vivint la mateixa situació que hi ha a les economies de totes les famílies, és a dir, el petit comerç ho està passant molt malament i està patint la mateixa regressió econòmica que hi ha a la resta del poble. El que cal aconseguir és que vinguin noves empreses, que la gent torni a tenir feina i, per tant, que torni a comprar dins les necessitats de cadascú. Tot això generarà nova activitat.


Fa falta cohesionar els barris de Blanes?

A.C. Sí. La cohesió entre barris s'ha de millorar molt i aquesta és una de les assignatures pendents. Encara hi ha gent dels barris allunyats que quan va al centre diu “vaig a Blanes”, i això denota que tenen el sentiment de no pertinença a un col·lectiu. Blanes no és només el centre ni tampoc són una desena de famílies, sinó que és un municipi que té una capacitat de creixement brutal, segurament és el municipi de la província amb més capacitat de creixement. El que cal fer, però, és fer-ho real.


Com li agradaria que fos la Blanes del 2023 amb vostè al capdavant?

A.C. M'agradaria que com a mínim haguéssim donat inici als projectes que tenim presents, sobretot als que fan referència als serveis socials: que la gent tingui un sostre i una qualitat de vida real. També m'agradaria trobar una sanitat que hagués millorat substancialment i que com més persones haguessin trobat feina, millor.


Autor: Redacció


#blanes #erc #angelcanosa


#blanes #erc #angelcanosa


Arxiu adjunt

Programa ERC





Comentaris (1)

google 2019-05-19 01:07:26

Molt bon polític!



La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...