Notícies més llegides





Catalunya Nord


Perpinyà

Perpinyà celebra una Diada que es reivindica des del Consolat fins al Castellet

Catalunya Nord  -  11/09/2020  -  20:16

L'acte s'ha iniciat a les 16:59, coincidint d'aquesta manera amb l'any del Tractat dels Pirineus


Diada a Perpinyà

Diada a Perpinyà



La Diada de Catalunya s'ha celebrat amb força a Perpinyà, concretament a dos emplaçaments simbòlics: el Consolat espanyol i el Castellet. El punt de partida de l'acte organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana a Perpinyà s'ha iniciat en una hora carregada de significat, les 16:59 h de la tarda, emulant així l'any que es va signar el Tractat dels Pirineus (1959). Des del davant de l'edifici, s'ha procedit a la lectura d'una carta reivindicativa dirigida al cònsol d'Espanya, una missiva que s'ha dipositat a la bústia del Consolat. Tot seguit, el cantautor Frank Sala ha brindat una actuació musical.

Seguidament, els assistents han realitzat una marxa a peu fins al Castellet, on s'han concentrat al voltant d'unes 250 persones. Diverses personalitats vinculades amb l'independentisme i l'activisme s'han dirigit als assistents, essent un dels primers Joan Becat, qui va ser director de l'Institut Franco-Català Transfronterer, que ha subratllat la naturalesa excepcional d'aquesta Diada marcada per la pandèmia de la Covid-19. D'altres protagonistes de la jornada han estat Pere Manzanares, representant d'Òmnium a la Catalunya del Nord, que ha recordat que la celebració d'algunes derrotes "també fan venir ganes de lluitar"; Mithé Pull, que ha parlat en nom de la Xarxa Cebrianenca, o Dolors Serra, que s'ha dirigit als presents en nom del Casal de Perpinyà.

El torn de paraules també ha comptat amb la intervenció de Bernat Casals, president d'Aire Nou de Bao, que ha subratllat que la seva entitat "ha ajudat als actes de defensa del país". "Avui, aquí, des del peu del Castellet, celebrem una diada singular que ha començat al Consolat per recordar-li al cònsol que persistirem", ha afegit Casals, que també ha lamentat que l'estat espanyol no hagi "tallat el cordó amb Franco". Qui també ha parlat, d'altra banda, han estat els Joves de Rosselló, mentre que Daniela Grau, en nom de l'ANC, ha tancat l'acte de la Diada a la capital nord-catalana. El colofó final, com no podria ser d'altra manera, ha estat una actuació en directe d'Els Segadors, l'himne nacional de Catalunya.


Autor: Redacció


#perpinya #diada


#perpinya #diada






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...