Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Del 24 de gener al 7 de febrer, arriba la Tradeinn Cursa Virtual contra el Càncer-AECC En Marxa

Actualitat Girona  -  22/01/2021  -  15:35

Inscripcions obertes a la cursa solidària contra el càncer de la província de Girona




El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Girona, Àdam Bertran; la gerent de l'AECC-Catalunya contra el Càncer Girona, Pepi Soto, i el responsable d'esdeveniments i comunicació de l'empresa TRADEINN, Pere Lladó, han presentat aquest matí el nou format de la tradicional Cursa contra el Càncer, que Girona acull cada any per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer del 4 de febrer. Aquest any, amb motiu de la pandèmia de la COVID-19, la prova esportiva s'ha transformat per adaptar-la al context actual i se celebrarà en format virtual. D'aquesta manera, arriba la Tradeinn Cursa Virtual contra el Càncer - AECC En Marxa.

L'objectiu de l'esdeveniment segueix sent recaptar fons per lluitar contra la malaltia i, al mateix temps, fer evident la necessitat de prendre mesures per prevenir el càncer i conscienciar la població sobre la importància de l'assoliment i el manteniment dels hàbits saludables. El format, en canvi, serà virtual i tindrà lloc del 24 de gener al 7 de febrer del 2021 a través de la plataforma Rockthesport. La virtualitat de l'esdeveniment permet participar en la cursa des de qualsevol lloc i en qualsevol moment, per això aquest any la prova no es limitarà a la ciutat de Girona sinó que s'obrirà a tota la província.

El regidor d'Esports Àdam Bertran ha afirmat que està "convençut que els gironins i gironines demostraran novament el seu caràcter solidari participant en la cursa en motiu de la commemoració del Dia Mundial Contra el Càncer", i ha animat tothom a sumar-s'hi sortint a córrer o caminar durant les dues setmanes que es pot col·laborar en l'acte solidari. "Vull agrair la tasca incansable que està duent a terme l'AECC-Catalunya contra el Càncer, i més en aquests moments tan complicats", ha afirmat Bertran, qui ha recordat també que "l'esport és salut i és molt positiu que malgrat la situació de pandèmia que vivim es continuïn impulsant iniciatives encaminades al foment de l'activitat física".

Per la seva banda, la gerent de l'AECC-Catalunya contra el Càncer Girona, Pepi Soto, ha declarat que "el càncer no ha desaparegut durant la pandèmia. No hem d'oblidar que és i seguirà sent el primer problema sociosanitari a nivell mundial". S'estima que un de cada dos homes i una de cada tres dones seran diagnosticades de càncer al llarg de la seva vida. En aquest sentit, Soto ha incidit en el fet que la lluita contra aquesta malaltia segueix requerint "lluita permanent, investigació i fons econòmics per donar suport als malalts i als seus familiars", i ha explicat que per aquest motiu tots els fons recaptats en la cursa aniran destinats a recerca oncològica. Per últim, ha volgut agrair a tots els patrocinadors, col·laboradors i administracions que una vegada més "han demostrat el seu costat més solidari en la lluita contra el càncer", animant tota la població a "inscriure's a la cursa per accelerar la recerca en càncer i creuar la meta, aquest any virtual, per una mateixa causa".

Les persones interessades a participar es poden inscriure a través del web www.aeccgironaenmarxa.com, a la seu d'AECC Girona (carrer Albereda, 3-5. Edifici Fôrum) o als diferents punts d'inscripció a peu de carrer que es col·locaran puntualment a Girona, L'Escala, Maçanet de la Selva i Figueres. El cost del dorsal digital solidari és de 5 euros . En el procés d'inscripció també es tindrà l'oportunitat d'adquirir una bandana o una bossa de la cursa per 3 euros addicionals.
Una vegada inscrits a la cursa, els corredors tenen dues opcions: completar 5 o 10 kilòmetres, ja sigui caminant o corrent, a través de la plataforma Rockthesport i registrant el seu temps, o simplement sortint a córrer o caminar en un recorregut amb temps lliure.

No és obligatori, però si es passa per algun dels punts de pas repartits per la província de Girona i es deixa constància amb una fotografia o vídeo a les xarxes socials amb el hashtag #jocorropertu i etiquetant el perfil de l'AECC Girona, s'entrarà en el sorteig de regals dels col·laboradors.

Des de TRADEINN, el responsable d'esdeveniments i comunicació de l'empresa, Pere Lladó, ha insistit en el fet que "l'opció virtual proposada enguany obre portes que més persones s'apuntin a la iniciativa". A més, Lladó ha volgut recordar que "estem en un any en què, més que mai, és clau donar suport a la cursa solidària. Cal que aconseguim que la societat no s'oblidi que quan passi la pandèmia, el càncer seguirà aquí, i hem de seguir lluitant per combatre'l".
Des de l'AECC remarquen que la pandèmia de la Covid-19 ha fet anul·lar molts esdeveniments, però no ha fet aturar de cap manera el càncer, una malaltia que segueix requerint lluita permanent, d'investigació i de fons econòmics per donar suport als malalts i als seus familiars.

En un any on la recerca s'ha centrat en la Covid-19, deixant de banda altres malalties com el càncer, han decidit destinar tots els diners recaptats en la cursa a recerca oncològica a través de la Fundació Científica AECC. Una institució que des del 2011, ha fet possible 82 projectes d'investigació a Catalunya amb l'aportació de més de 22 milions d'euros.

L'AECC-Catalunya contra el Càncer, 67 anys d'experiència en la lluita contra el càncer
L'AECC-Catalunya contra el Càncer és l'entitat de referència en la lluita contra el càncer des de fa 67 anys. Dedica els seus esforços a mostrar la realitat del càncer a Catalunya, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les per obtenir un abordatge del càncer integral i multidisciplinari.

Forma part del seu ADN està al costat de les persones, pel que el seu treball s'orienta a ajudar-les a prevenir el càncer; estar amb elles i les seves famílies durant el procés de la malaltia si se li diagnostica; i millorar el seu futur amb l'impuls de la investigació oncològica.

En aquest sentit, a través de la seva Fundació Científica, l'AECC aglutina la demanda social d'investigació contra el càncer, finançant per concurs públic programes d'investigació científica oncològica de qualitat. A dia d'avui, és l'entitat social i privada que més fons destina a investigar el càncer: a Catalunya, ha invertit 22M€ en 82 projectes d'investigació.

L'AECC integra a pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar a les persones afectades i finançar projectes d'investigació oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer. A Girona, l'AECC està estructurada en 39 delegacions locals, compta amb més de 203 voluntaris i voluntàries, 4.416 socis i sòcies i 13 professionals.

Durant el 2019, l'AECC-Catalunya contra el Càncer Girona ha atès 944 persones afectades per a la malaltia.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...