Notícies més llegides





Actualitat Girona


Girona

L’Ajuntament de Girona s’uneix a la penjada de banderes sahrauís del 27-F

Actualitat Girona  -  26/02/2021  -  14:46

Les insígnies onejaran demà als centres cívics i al Museu d’Història de la ciutat per commemorar la proclamació de la independència de la República Àrab Sahrauí Democràtica


Bandera Museu Historia

Bandera Museu Historia



L’Ajuntament de Girona s’ha unit a la penjada de banderes sahrauís del 27 de febrer per commemorar la proclamació de la independència de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), ara fa 45 anys. Les insígnies onejaran demà als centres cívics de la ciutat (a Pla de Palau, Sant Narcís, Santa Eugènia, Ter, Onyar i Barri Vell – Mercadal), al Local Social de Taialà, al Casal de Gent Gran, al Museu d’Història de Girona i a la seu de la Coordinadora d'ONG. Aquesta és una iniciativa organitzada per la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS), en la qual forma part el consistori gironí.

La tradició solidària de Girona amb el poble sahrauí no és nova. Des de l’any 1997, la ciutat està agermanada amb la daira de Farsia, els camps de refugiats de Tindouf a Algèria. A més, el passat 14 de desembre de 2020, l’Ajuntament de Girona es va adherir a una moció en suport al poble sahrauí impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) després que el govern marroquí trenqués l’alto al foc signat amb el Frente Polisario i sota supervisió de l’ONU des de l’any 1991. Aquest 27 de febrer, més que mai, Girona s’uneix a la penjada de banderes de la RASD”, afirma la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi, en un vídeo que es difondrà per les xarxes socials per tal de convidar a tothom a penjar la bandera sahrauí.

Cada 27 de febrer, els municipis de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS) celebren l’aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), l’únic estat sobirà del Sàhara Occidental reconegut per la comunitat internacional o la Unió Africana. Des de la Coordinadora insisteixen que fa més de tres mesos que el poble sahrauí viu un conflicte armat obert contra les forces d’ocupació marroquines, que afecta tant a la població dels territoris ocupats com als assentaments de refugiats a Algèria, que viuen quotidianament la violència i la privació de drets fonamentals.


Autor: Redacció


#girona


#girona






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...