Notícies més llegides




Salut


Roses

Salut estén els cribratges amb PCR d'automostra nasal a Tossa, Roses i Lloret de Mar

Salut  -  03/05/2021  -  16:43

S'habilitarà un punt d'entrega i recollida al Casal del Jubilat de Tossa, al Teatre de Roses i al Teatre Municipal de Lloret


PCR Automostra Girona

PCR Automostra Girona



El Departament de Salut estendrà al llarg d'aquesta setmana els cribratges poblacionals amb PCR d'automostra nasal als municipis de Tossa, Roses i Lloret de Mar, on s'habilitaran espais externs per la recollida i el retorn dels kits d'autopresa. El cribratge està adreçat a persones d'entre 16 i 60 anys, asimptomàtiques, que no hagin passat la Covid-19 en els últims tres mesos i que no tingui completada la pauta de vacunació, amb l'objectiu de tallar cadenes de contagi.

L'acció començarà demà dimarts 4 de maig a Tossa de Mar i el material per la realització de la PCR es podrà recollir al Casal del Jubilat, en horari de matí i tarda (de 10h a 14h i de 15h a 18h). Seguidament, a Roses s'ha planificat el dimecres 5 (de 9h a 15h) i el dijous 6 (de 13h a 19h). En aquest cas el punt de recollida i retorn de les mostres serà el Teatre Municipal en els horaris establerts. Per últim, a Lloret de Mar també s'ha programat l'acció durant dos dies: el dijous 6 i el divendres 7. L'espai habilitat serà el Teatre Municipal, de 10h a 14h i de 15h a 19h ambdós dies.

La PCR es pot fer en el mateix moment o emportar-se-la a casa i lliurar-la posteriorment al mateix punt on s'ha recollit. El temps màxim des de la presa de la mostra fins la seva entrega és de mitja hora per raons de conservació. El cribratge serà seriat, és a dir, cada participant podrà fer-se una PCR cada quinze dies mentre duri la realització del cribratge en el territori.

En el moment de la recollida del kit, un gestor COVID s'encarregarà de registrar les dades dels participants per fer-ne el seguiment. El kit per a l'autopresa conté una bossa amb tancament hermètic "zip", un escovilló, un tub on s'haurà de dipositar la mostra, una tovalloleta desinfectant i dues etiquetes. El procediment és senzill i l'estoig conté una guia on es detalla pas a pas el procediment a seguir. També es poden consultar les indicacions en format vídeo.

Els participants en el cribratge rebran un SMS amb el resultat de la prova, que també podran consultar a La Meva Salut entre les 48 i 72 hores posteriors des de la seva recollida. Si el resultat és positiu, se'ls contactarà des del Servei de Vigilància Epidemiològica per fer l'estudi de contactes i dictar l'aïllament pertinent.

Aquesta nova iniciativa va començar la setmana passada a la ciutat de Girona, també dirigida al col·lectiu d'entre 16 i 60 anys. L'acció complementa l'estratègia de cribratges poblacionals en centres universitaris, així com la campanya de vacunació, que segueix avançant a la regió.

Evolució epidemiològica

La tria dels territoris on es desenvolupen aquests cribratges poblacions s'ha fet seguint criteris epidemiològics. En el cas de Tossa de Mar, el risc de rebrot se situa a 706,53 i l'Rt a 0,52. El percentatge de positivitat de les proves diagnòstiques de COVID-19 és del 17,07% i en l'ultima setmana s'han confirmat 18 nous contagis.

En relació a Roses, la incidència de la COVID també és elevada. El risc de rebrot és de 835,93 i l'Rt d'1,31. En l'última setmana s'han confirmat 68 nous casos, amb un percentatge de positivitat de les proves del 13,7%.

Per últim, a Lloret de Mar el risc de rebrot de 362,65 i l'Rt a 0,83. L'11,36% de les PCR i TAR realitzades han aflorat positius i s'han detectat 69 nous casos en la darrera setmana.


Autor: Redacció


#covid #pcr


#covid #pcr





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...