Notícies més llegides



Catalunya Nord


Perpinyà

L’esquerra s'imposa a la Catalunya del Nord

Catalunya Nord  -  27/06/2021  -  22:44

La baixa participació i la patacada del partit d’ultradreta Agrupació Nacional, els altres protagonistes de les eleccions departamentals franceses d’avui




La jornada dominical d’avui ha acollit la segona volta de les eleccions regionals franceses, una cita amb les urnes que ha confirmat la punxada de l’extrema dreta francesa, el partit Agrupació Nacional (RN, en les seves sigles en francès), que no ha aconseguit imposar-se en cap regió. Qui també ha tancat la jornada amb resultats negatius ha estat la República en Marxa (LREM), la formació de l’actual president de França, Emmanuel Macron, que ja a la primera volta de les eleccions va registrar un fracàs evident. Per contra, la dreta tradicional -els Republicans- ha revifat i ara haurà de decidir el nom del seu candidat de cara a les pròximes eleccions a l’Eliseu. 

A la Catalunya del Nord, per la seva banda, el partit vencedor ha estat la formació socialista. En concret, l’esquerra s’ha imposat en 10 dels 17 cantons departamentals del territori nord-català, un resultat que ha permès revalidar a l’actual presidenta del Consell Departamental, Hermeline Malherbe. Pel que fa a Agrupació Nacional, que era segona força a molts dels districtes electorals, també ha confirmat la seva ensopegada al territori i finalment no ha guanyat en cap regió.

El daltabaix del partit d’ultradreta s’ha fet evident, també, a la capital del Rosselló, Perpinyà. Així, al cantó 1 s’ha imposat la dreta del tàndem entre Annabelle Brunet i Benoît Castanedo (DVD), en una victòria justa separada per 22 vots de diferència (50,25%-49,75%). Al cantó 2, per la seva banda, RN ha estat superada per la unió de la dreta encapçalada per Laurence Ausina i Jean Sol; al cantó 3, Françoise Fiter i Rémi Lacapere (PC) es van imposar al partit ultradretà (55,31%-44,69%); al 4, la unió del centre i la dreta entre Isabelle de Noëll Marchessan i Romain Grau es va imposar; al 5, el partit vencedor va ser l’esquerra, liderat per Mathias Blanc i Françoise Chatard, mentre que al cantó 6, el PS de Toussainte Calabrèse i Jean Roque va assolir la victòria. 

Gran abstenció

Segons diferents estimacions demoscòpiques, els comicis d’avui diumenge haurien batut rècords històrics d’abstenció electoral, arribant al 66%. Una dada rellevant, tenint en compte que a les últimes eleccions regionals del 2015 va ser del 41,6%, mentre que l’any 2010 va ser del 48,8% i, el 2004, del 44,3%.


Autor: Redacció


#perpinya #eleccions


#perpinya #catalunyanord #eleccions





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...