Notícies més llegides




Catalunya Nord


Els Banys d'Arles

Lluís Puig, protagonista de 'L'Hora Solidària' d'Els Banys d'Arles

Catalunya Nord  -  15/07/2021  -  21:05

L'acte ha tingut lloc a la sala de plens de l'ajuntament i ha comptat amb la participació del cantautor Pere Figueres


L'Hora Solidària' d'Els Banys d'Arles

L'Hora Solidària' d'Els Banys d'Arles



Aquesta tarda l'Ajuntament d'Els Banys d'Arles ha esdevingut l'escenari d'una nova edició de l'activitat reivindicativa 'L'Hora Solidària', organitzada pel Comitè de Solidaritat Catalana de Perpinyà. No obstant això, la d'avui ha estat una proposta amb un caràcter encara més excepcional, ja que ha comptat amb la presència del conseller exiliat Lluís Puig, que ha estat el protagonista d'un acte que s'ha iniciat a partir de dos quarts de set de la tarda.

 En concret, 'L'Hora Solidària' s'ha celebrat a la sala de plens del consistori, on Puig ha estat acompanyat per l'alcaldessa de la vila, Maria Costa. La batllessa, precisament, ha estat contundent durant la seva intervenció inicial: “Estic molt contenta de veure que aquí hi ha gent de tota mena, de tots els colors polítics, però que fan passar Catalunya al davant”. “Aquest sacrifici que feu -a Puig- mai us podrem donar les gràcies, moltes gràcies”, va afegir.

 Puig, en un missatge a través del seu compte de Twitter, ja evidenciava la seva satisfacció per visitar el territori nord-català amb un acte d'aquesta índole: “Dijous, amb molta il·lusió. Gràcies Comitè de Solidaritat Catalana de Perpinyà per convidar-m'hi. No defallim”. El mateix Puig, en una entrevista recent a aquest mitjà, ja apuntava al suport independentista que el Principal rep des de la Catalunya del Nord, mostrant-se d'altra banda preocupat per la situació actual de la llengua catalana: “La llengua catalana està amenaçada per totes bandes, i la prova d’això és que aquest fet s’evidencia no només a la Catalunya del Nord, sinó també en el Principat, a les Illes Balears o al País Valencià, on hi ha casos de demandes d’anys de presó per haver rebut una carta en català. La llengua catalana continua essent una llengua molt atacada per tots costats, i està bé que s’entengui que això no només és una lluita del Principat o de la Catalunya del Nord, sinó que és la lluita que més ens ha d’unir com un espai cultural català”.

 Qui també ha parlat fa ben poc per a aquest mitjà ha estat el cantautor Pere Figueres, que també ha estat present a l'acte d'Els Banys d'Arles, on ha interpretat un dels seus temes més coneguts, 'Desperta't Rosselló'. “El lligam de la Catalunya del Nord és molt fort amb la Catalunya del Sud, per descomptat, i des d'aquí continuarem denunciant el silenci de l’estat francès i d’Europa”, va explicar Figueres  a Girona Notícies, on també va avançar que ja està ultimant el seu darrer treball, que estarà compost per una dotzena de cançons.


Autor: Redacció


#banys


#banys





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...